Actorul clujean Florin Piersic împlineşte 80 de ani, miercuri, 27 ianuarie 2016 iar în cinstea lui Radef România şi Opera Română şi-au dat mâna pentru a-l onora.

Sărbătorirea lui Florin Piersic va începe astăzi, aşa cum clujulcultural.ro a informat deja.

De la ora 18.30 va avea loc prezentarea filmului Paraşutiştii, la cinematograful cu numele actorului, film special ales de acesta. Piersic va urca pe scenă şi va prezenta, în stilul său caracteristic, acest film. Mâine, chiar de ziua autorului, fanii acestuia au la dispoziţie trei filme.

Care sunt acestea puteţi citi AICI

florin

Aniversarea lui Piersic va continua miercuri seara, după regalul cinematografic de marţi şi miercuri, cu o gală la Opera Română. Această gală este sold out, biletele s-au dat ca pâinea caldă ne-au confirmat reprezentanţii departamentului de PR al Operei.

Cine nu a prins bilet la operă poate să meargă să vadă gala la cinematograful Florin Piersic, unde gala “Nu-ntreba câţi ani am!” este transmisă în direct de la Opera Naţională Română Cluj-Napoca de către studioul TVR Cluj.

Intrarea la acest eveniment costă 10 lei. Copiii si pensionarii beneficiaza de intrare gratuita in limita locurilor disponibile.  Accesul in sala va avea loc incepand cu ora 18.00.

“Mă întristează că trec anii prea repede. Nu pot să îmi imaginez că pe 27 ianuarie 2016 împlinesc de 4 ori 20 de ani. O spun pentru că mi-e greu să spun 80. Că atunci când spun 80 îmi vine să mă împuşc, dar nu am gloanţe. Nu îmi vine să cred că au trecut anii aşa de repede”, spune Florin Piersic.

„Eu am nevoie de spectatori, nu pot singur să stau în baie şi să vorbesc cu mine în oglindă? Ce să-mi spun? Că sunt frumos? Nu mai sunt de mult. Că sunt tânăr? Nu mai sunt de mult. În rest, luaţi-mă aşa cum sunt, bucuraţi-vă că mai ciripesc, că mai zic şi eu câte ceva”, a continuat maestrul, în interviul acordat RTV.


Florin Piersic s-a născut în 27 ianuarie 1936, în Cluj-Napoca. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1957. A debutat în teatru București, în 1959.  Popularul actor a jucat în 55 de filme, cele mai de succes fiind cele din seria haiducilor şi seria Drumul Oaselor unde Mărgelatu devine unul din cele mai populare personaje din cinematografia românească.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.