29 noiembrie 2018

Un înalt prelat de la Vatican vine la sfințirea statuii lui Iuliu Hossu de la Cluj

By In Actualitate

Un înalt prelat de la Vatican vine la dezvelirea statuii cardinalului Iuliu Hossu de la Cluj. În cadrul vizitei sale în România, Eminența Sa, Francesco Cardinal Monterisi, va participa la diverse manifestări legate de ziua națională și cea religioasă a României și va fi distins cu titlul de Cetățean de Onoare al orașului Năsăud, informează Transilvania Reporter.

 

Program

Vineri dimineața, de ziua religioasă a României, IPS Andrei, PS. Florentin, Eminența Sa, Francesco Cardinal Monterisi și Marchizul Don Fabrizio Mechi di Potassieve, rectorul Academiei Mauriziene, vor participa la Sfânta Liturghie de la Catedrala Greco-Catolică „Schimbarea La Față“ din Cluj-Napoca, de pe bulevardul Eroilor.

În cadrul vizitei sale în România, Eminența sa, Cardinalul Monterisi, se va întâlni joi și cu Emil Boc, primarul Clujului, cu Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, dar și cu prefectul Clujului, Ioan Aurel Cherecheș. După vizitele oficiale din Cluj-Napoca, delegația italiană însoțită de sociologul Vasile Dâncu se va îndrepta către orașul Năsăud.

 

Precizăm că Eparhia de Cluj-Gherla va inaugura vineri, 30 noiembrie, ora 13.00,  statuia lui Iuliu Hossu pe Bvd. Eroilor. Statuia Cardinalului Iuliu Hossu, creație a sculptorului Ilarion Voinea, îl reprezintă pe Arhiereul român unit în picioare, având mâna dreaptă în dreptul pieptului, așa cum apare în fotografia care s-a păstrat în Arhiva Episcopiei de Cluj-Gherla, a Delegației Marelui Sfat Național

Mai multe citiți AICI

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.