3 septembrie 2020

Un documentar în premieră despre cel de-al Doilea Război Mondial, pe Discovery Channel

By In A 7-a

Discovery Channel marchează în septembrie împlinirea a 75 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial şi transmite în exclusivitate „Cartierul general al lui Hitler”, o serie care explorează adevărul despre cartierul general al Führer-ului. Din 6 septembrie, docu-seria poate fi urmărită în fiecare duminică, începând cu ora 21.00, pe Discovery Channel.

În fiecare episod, prezentatorul Łukasz Kazek se întâlneşte cu martori ai unor evenimente legate de politicile Führer-ului şi studiază diverse obiecte memorabile, printre care cărţi, fotografii sau filme de arhivă. 

Pornind de la reconstituiri dramatizate, seria îl prezintă pe Adolf Hitler şi ca pe un arhitect neîmplinit, ale cărui ambiţii au avut impact asupra formei, interiorului, arhitecturii şi amplasării fiecărui cartier general în care s-a instalat, dezvăluind că Führer-ul urmărea ca aceste structuri să aibă nu doar o poziţie strategică, ci şi amenajările interioare care să-i permită să manipuleze comunitatea din punct de vedere politic. Łukasz explorează trecutul acestor clădiri, dar le vizitează şi în zilele noastre, ca să vedem cum arată fiecare dintre ele la peste 80 de ani de la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial.

De-a lungul lunii, pe Discovery Channel vor putea fi urmărite şi aventurile lui Mike Brewer şi Ant Anstead în „Maşini pe alese” şi eforturile lui Drew Pritchard de a salva piese de mare valoare arhitecturală în „Comori arhitecturale recuperate”. Căutătorii şi vasele lor de dragaj se avântă în ape reci şi imprevizibile, pentru a aspira cu furtunul aurul de pe fundul Mării Bering, în noi episoade speciale din „Căutătorii de aur din Marea Bering”.

“Căutătorii de aur din Marea Bering” (de marţi, 1 septembrie, de la ora 21.00) – În Nome, în Alaska, începe sezonul de vară, iar minerii sunt nerăbdători să caute noi rezerve de aur pe fundul mării, profitând de gheţurile care se topesc. Dar cum temperaturile cresc până la valori-record, trebuie să caute noi strategii.

“Maşini pe alese” (de miercuri, 16 septembrie, de la ora 21.00) – Mike Brewer, celebrul dealer de maşinii, şi Ant Anstead, mecanic extrem de talentat, şi-au propus o monumentală misiune motorizată: să găsească şi să refacă maşini emblematice, pe care apoi să le vândă în atelierul lor din Los Angeles, ca să obţină profit. În acest sezon, lui Mike îi revine sarcina de a găsi vehicule care le pot aduce bani frumoşi. El i le încredinţează apoi lui Ant care va reda fiecărui model gloria de odinioară.

“Comori arhitecturale recuperate” (de duminică, 6 septembrie, de la ora 17.00) – În acest sezon, Drew şi Tee pleacă într-un tur al Franţei, începând din Paris şi hoinărind apoi prin idilica zonă rurală din Normandia. Mereu în căutarea celor mai şic obiecte vechi, băieţii vizitează câteva dintre cele mai bune pieţe şi cei mai valoroşi comercianţi francezi din branşă – de la cea mai mare piaţă de vechituri din lume, organizată în capitala franceză, până la un castel de lângă Caen, construit în secolul 16. Pornind apoi spre Midlands, o regiune din centrul Angliei cu multe ateliere industriale şi case de ţară uluitoare, cei doi cotrobăie prin toate ungherele posibile după diverse piese rare şi neobişnuite, pe care să le cumpere şi să le refacă.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.