Scriitorul Radu Pavel Gheo vine pe 29 octombrie, de la ora 19 la Cărtureşti (Iulius Mall) pentru o întâlnire relaxată, că între prieteni, aflată sub egida Ce mai faci, scriitorule?. Acest tip de întâlnire reprezintă continuarea, sub un nume şi o imagine nouă, a dialogurilor cu scriitori pe care Cărtureştiul le-a propus în ultimii ani.

Radu Pavel Gheo, invitatul primei ediţii de toamna a proiectului Ce mai faci, scriitorule? ne va vorbi joi despre cum s-a apropiat de literatură, în ce fel a devenit aceasta importantă pentru el, când a scris primul text şi cui l-a arătat, ce a însemnat debutul în volum, dar sutele de recenzii primite de cărţile sale, fiorii primei traduceri, locul preferat pentru scris, maeştrii recunoscuţi, dar vom afla şi de ce a plecat în SUA şi de ce s-a întors, cum şi-a găsit locul şi ce înseamnă pentru el oraşul în care trăieşte, cum vede România anului 2015 şi care sunt întrebările care-l frământă, ce muzică ascultă şi unde iese cu prietenii.

La finalul întâlnirii, cei prezenţi îşi vor putea achiziţiona una dintre cărţile invitatului, un autograf, şi îi vor putea adresa întrebări.

gheo

Radu Pavel Gheo este prozator, eseist, critic literar şi traducător. După absolvirea Facultăţii de Litere din Timişoara a fost redactor-colaborator la Radio Iaşi (1999-2001) şi redactor la revistele Timpul (Iaşi), Ficţiuni (Satu Mare), Helion (Timişoara). În perioada petrecută în Statele Unite (2001-2002) a muncit că vînzător la un fast food, la un magazin alimentar şi la o librărie Barnes & Noble. În prezent e redactor de carte şi traducător la Editura Polirom şi redactor al revistei timişorene Orizont. A publicat nouă volume, dintre care amintim: Adio, adio, patria mea, cu i din i, cu a din a (Polirom, 2003, 2004, 2013), Românii e deştepţi (eseuri, Polirom, 2004, 2005, 2014), Fairia – o lume îndepărtată (român, Polirom, 2004), DEX-ul şi sexul (publicistică, Polirom, 2005), Numele mierlei (proză scurtă, Polirom, 2008), Noapte bună, copii! (român, Polirom, 2010). Proze ale sale au apărut şi în numeroase antologii, printre care Best of – proză scurtă a anilor 2000 (Polirom, 2013)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.