24 iulie 2017

Ultimele noutăți la ARTmania: vizite la muzeu, proiecții de filme, Clare și You Me At Six live!

By In Cooltura, Special

Muzeul ASTRA, alături de ARTmania la ediția din 2017 a festivalului!

Artiștii mexicani care i-au transformat în himere pe membrii trupei Rammstein aduc lumi fantastice în Piața Mică din Sibiu!

Muzeul ASTRA din Sibiu se alătură Festivalului ARTmania în 2017! Toți iubitorii de cultură care au o brățară ARTmania sau East European Music Conference vor avea, în perioada 27-29 iulie, intrare gratuită în cele patru spații expoziționale ale Complexului Național Muzeal ASTRA.

Povești și legende, în ediție specială la ARTmania!

Ediții speciale ale expozițiilor organizate sub girul Muzeului ASTRA vor fi găzduite în Piața Mică, în clădiri pline de povești și de istorie, cum ar fi Casa Artelor – valorosul Muzeu de Etnografie și Artă Populară Săsească “Emil Sigerus”, sau în fermecătoarea Casă Hermes, la Muzeul de Etnografie Universală “Franz Binder”, fosta Casa a Asociației Micilor Meseriași din Sibiu, cândva cămin pentru personalități ale vremii, de la comite ai saşilor, la judecători regali.

Pavilionul Multicultural găzduiește un experiment acustic hipnotizant ce recompune, în cele mai mici sunete, zarva unui târg fremătând de viață, cu meșterii lui, de la pălărieri și fierari, până la lemnari, olari sau țesătoare. V-ar plăcea să luați pulsul unui târg răscolit de târgoveți în căutare de bunătăți și animat de negustori care-și laudă marfa? Ar putea ca aceast vis să pară aievea, în cadrul unui proiect multimedia vizionar, inițiat și găzduit de Muzeul ASTRA.

Rosturi și rostiri la sași

O lume întreagă poate fi recompusă din mici rostiri în propoziţii brodate, inscripţionate sau rostite în momente importante. Organizată pentru a marca aniversarea celor 500 de ani de la declanșarea Reformei protestante a lui Martin Luther, Expoziţia „Rosturi şi Rostiri la saşi” conturează o lume în care cuvântul accentuează importanţa credinţei.

Muzeul Civilizației Tradiționale din Dumbrava Sibiului

“Meșteșuguri Artistice Tradiționale”

Pavilionul Muzeal Multicultural

Calea minorităților etnice – Ateliere, gospodării întregi, mori cu cai sau de vânt, așa cum erau odată, amintind de legendele acestor locuri.

ALEX CLARE: “Nu-mi vine să cred că au trecut șase ani de la ultimul concert în România! Transilvania, pregătește-te!”

“România, nici nu-mi vine să cred că au trecut șase ani de când nu ne-am văzut! Abia aștept să ne revedem în Piața Mare din Sibiu, pe 27 iulie, la gala de deschidere a primei ediții East European Music Conference! Transilvania, pregătește-te! Ne vedem în curând, la Sibiu!”, spune Alex Clare, unul dintre cei mai buni cântăreți britanici, recunoscut în întreaga lume atât cu premii pentru vânzări, cât și cu distincții de excelență.

Alex Clare, unul dintre cei mai buni cântăreți britanici. Foto ARTmania

Star al topurilor britanice și germane și favorit al festivalurilor din toată lumea, Alex Clare va cânta în Piața Mare din Sibiu joi, 27 iulie, în deschiderea primei ediții a programului Sibiu Festival City: East European Music Conference. Accesul la acest concert este gratuit.

 Clare a vândut în peste 500.000 de exemplare albumul “The Lateness of the Hour”, a fost nominalizat la Brit Awards, Asociația Americană a Compozitorilor și Muzicologilor (ASCAP) i-a oferit titlul de compozitorul anului, iar piesa “Too Close” a urcat la aproape 100 de milioane de vizualizări, cumulat, pe youtube. Este iubit de fani pentru muzica lui dansabilă, în vogă pe toate continentele, și apreciat de muzicieni pentru profunzimea mesajelor sale. După un concert fabulous organizat în urmă cu șase ani la București, Alex Clare se întoarce în România cu un album nou, cel mai aclamat din cariera sa, cu un vibe nou – cel mai cool din ultimii ani, și cu multă energie. Trip-hop, electro-pop cu secvențe acustice și dubstep! Urmează un show memorabil! Alex Clare își așteaptă toți fanii la Sibiu, la deschiderea East European Music Conference.  

“Dacă vreun muzician merită cu adevărat să fie trendsetter, atunci sigur Alex Clare este acesta!” –  spune presa internațională, remarcând geniul cu care acest artist reușește să transforme ritmuri studiate în hituri dansabile, care urcă în topurile internaționale.

Alex Clare le propune fanilor din România o aventură printr-un labirint acustic, cu piese din genuri diverse, fiecare cu sunete și ritmuri diferite și fiecare cu propria poveste. “Tail of Lions, albumul pe care l-am înregistrat în studioul plutitor de pe Râul Lea, în Marea Britanie, ajunge acum și în Transilvania”, spune artistul britanic. Alex Clare marchează la Sibiu penultima oprire din cadrul turneului european demarat pentru promovarea unuia dintre cele mai bune dintre materialele sale discografice. Titlul acestui album a fost inspirat de un vechi proverb evreiesc, potrivit căruia este “mai bine să fii o coadă de leu decât un cap de vulpe”. Albumul “Tail of Lions” va fi o încântare pentru fanii din România! Alex Clare strălucește în trecerile sale spectaculoase de la trip-hop-ul straniu, spațial, al piesei “Get Real”, către funk-rock-ul viguros de pe “Gotta Get Up” sau “Surviving Ain’t Living”, urmate, în forță, de reprize de rock autentic pe “Basic” sau Open My Eyes”. După concertul care va deschide East European Music Conference, pentru Alex Clare urmează o ultimă apariție în Europa, în cadrul festivalului de la Sziget, Ungaria, după care va cânta peste Ocean, La Hollywood, în San Francisco și Brooklyn sau în Canada, la Vancouver și Toronto.

Alex Clare iubește jazz-ul – pe care îl ascultă încă din copilărie. BBC i-a inclus piesa “Up All Night” pe coloana sonoră a serialului Class, un science-fiction lansat anul trecut, în continuarea longevivului Doctor Who. Ca în basme, în cel mai greu moment al vieții a primit un e-mail prin care o mare companie îl anunța că dorește să-i folosească una dintre piese, “Too Close”, într-o uriașă campanie internațională, contract care l-a urcat peste noapte direct pe primul loc în topurile germane, pe locul 4 în Marea Britanie și pe un remarcabil 7 în Statele Unite.

Trei concerte gratuite au fost programate pentru a marca prima reuniune a elitei industriei muzicale europene în România! Alături de Alex Clare, pe scena de la Sibiu vor urca olandezii My Baby și Deep Sound of Maramures, un proiect românesc de excelență, aplaudat în capitalele europene.

Biletele pentru East European Music Conference costă 190, 210 sau 240 de lei, în funcție de momentul achiziției și sunt disponibile pe situl oficial al evenimentului, la adresa: http://eemusic.ro/tickets/. Biletele permit accesul la ambele zile de eveniment și sunt valabile pentru întreaga serie de seminarii și conferințe incluse în program.

Sibiu – Festival City: EAST EUROPEAN MUSIC CONFERENCE este o acțiune cofinanțată de consiliul local și primăria Sibiu.

 

You Me At Six: “Niciunul dintre noi n-a mai fost vreodată în România! Abia așteptăm să ajungem la Sibiu!”

“Așteptăm primul nostru concert în România! Niciunul dintre membrii trupei nu a mai fost vreodată în România. Nici măcar în vacanță! Vom folosi această oportunitate pentru a experimenta cât mai mult din cultura acestei țări. Îi așteptăm pe toți fanii noștri la Sibiu. Va fi un concert excelent. O bună ocazie să ne facem și alții fani!”, spun britanicii You Me At Six, care vor cânta pentru prima dată pe o scenă românească sâmbătă, 29 iulie, la Festivalul ARTmania.

foto Artmania

Staruri ale noului val în Marea Britanie, considerați cea mai bună trupă live engleză, You Me At Six își anunță, printr-un turneu mondial, cel de-al cincilea album de studio, “Night People”, lansat în luna ianuarie a acestui an.

“In New Music We Trust”. You Me At Six a avut un succes uriaș anul acesta în turneul programat în Marea Britanie. Seria concertelor din primăvară a înregistrat un record de vânzări, performanță care i-a urcat rapid pe primul loc în Music Week’s UK Ticket Charts. Uriașul succes a culminat cu un record absolut, înregistrat la concertul de la O2 Shepherd’s Bush Empire, care a fost sold-out în doar trei minute. Și-au câștigat reputația de rockeri plini de forță și sunt recunoscuți drept una dintre cele mai bune trupe live din Marea Britanie. Turneele lor sunt în întregime sold-out, fie că spectacolul este pe ​​Wembley Arena sau pe O2, sunt invitați în cele mai vizionate emisiuni ale momentului și rămân pe primele locuri în topurile stațiilor radio. Noul album, – foarte anticipatul “Night People” -, a avut darul de a le aduce încă și mai multă popularitate, consolidându-le statutul de staruri ale noului val rock britanic. Albumul a fost înregistrat la Nashville, la Black Bird Studios, în colaborare cu faimosul Jacquire King, un producător laureat cu premiului Grammy, colaborator al unor mari artiști, precum Kings of Leon sau James Bay. “Night People” a fost mixat de Andrew Scheps, care s-a ocupat, de-a lungul carierei, de Black Sabbath sau Red Hot Chilli Peppers.

You Me At Six au un stil inconfundabil, chiar dacă unii găsesc în AND-ul lor ceva urme lăsate rock-ul american, de la Blink-182, la Incubus sau Thrice, ba chiar și influențe pop-country-rock. Toate sunt, însă, redefinite, într-o abordare personală, plină de forță, contemporană. “Take of Your Colors”, albumul lor de debut, a fost lansat în 2008 și le-a adus o nominalizare pentru titlul de cea mai bună trupă britanică, premiu pe care l-au ratat. Au primit acest titlu în 2011, pentru single-ul “Byte My Tongue”, lansat în colaborare cu Oliver Sykes. Au fost aplaudați în Japonia, în Europa sau în Statele Unite, iar anul culeg laurii pentru cel de-al cincilea album de studio, “Night People”. Un album colorat, variind de la tonuri sumbre, apăsătoare, către nuanțe senine, pop rock, hard rock și chiar rock’n’roll. Albumul a intrat direct pe locul trei în topurile britanice și pe primul loc în Noua Zeelandă.

Tarja, Lacuna Coil, Riverside, Beyond the Black, You And Me At Six, Devin Townsend Project și Walkways sunt trupele confirmate pe afișul celei de-a 12-a ediții a Festivalului ARTmania din Sibiu.

Biletele au fost puse în vânzare în rețelele ro, myticket.ro, iabilet.roși pe Kompostor.ro. În cea de-a doua perioada de pre-sale, prețul unui abonament este de 230 de lei, urmând ca la locație prețul sa fie de 250 lei.

Pentru această ediție, ARTmania Festival a pus în vânzare un număr limitat de bilete pe zi, la prețul de 140 lei.

Arafat și Kemp  la Sibiu – Festival City: East European Music Conference, 27-29 iulie 2017

Dr. Raed ARAFAT, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, și Chris KEMP, consilierul forțelor de ordine britanice,  se întâlnesc la Sibiu, în cadrul primei ediții Sibiu – Festival City: East European Music Conference, 27-29 iulie 2017

Raed Arafat. Foto Artmania

Experți din România și Europa vor intra într-un dialog despre gestionarea situațiilor limită în cadrul evenimentelor de mare anvergură.  Sesiunea tematică “Situațiile de criză în festival” va avea loc vineri, 28 iulie, începând de la ora 14.45, la Sala Thalia din Sibiu.

 Această sesiune a conferinței va aborda problematici precum amenințări teroriste, vreme nefavorabilă, probleme de ultim moment privind licențele de organizare, momente de panică sau alte situații neprevăzute. Moderator va fi jurnalistul Florin Ghioca, iar invitați în cadrul panelului sunt Dr. Raed Arafat, Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne; Stephan Thanscheidt – director al companiei FKP Scorpio, Germania, cel mai mare producător de festivaluri din Europa; Thomas Zsifkovits – co-proprietar al companiei Barracuda Music, Austria, organizatorul renumitului festival Novarock; Chris Kemp – doctor în psihologie cognitivă, expert în psihologia maselor și managementul mulțimii, consilier al poliției britanice și responsabil cu pregătirea echipelor de securitate la Jocurile Olimpice și Paralimpice, Marea Britanie. Sesiunea va avea loc în data de 28 iulie 2017, între orele 14:45 – 16:00 și se va desfășura la Sala THALIA, Sibiu.

Întâlnirea de la Sibiu aduce la aceeași masă factorii implicați în gestionarea evenimentelor mari, care vor aborda probleme de interes major pentru industria festivalieră și pentru evenimentele culturale. Anticiparea situațiilor neprevăzute de către organizatorii de spectacole, precum și managementul corespunzător al riscurilor și situațiilor limită, existența unui dialog constructiv între organizatori și autorități, creșterea nivelului serviciilor oferite sau campaniile de educare a participanților la evenimente, pentru a ști cum să se comporte în situații limită, se înscriu în categoria activităților care au ca scop creșterea gradului de protecție și siguranță a participanților la evenimente.

Este important ca în urma conferinței să se constituie un grup de inițiativă care să monitorizeze implementarea unor acțiuni concrete, cu impact pozitiv asupra industriei de profil și care să mențină un dialog permanent între toți cei implicați.

Reunind elita industriei muzicale europene în zece sesiuni tematice distincte, East European Music Conference și-a asumat misiunea de a identifica soluții pentru dezvoltarea pe termen lung a industriilor culturale și creative în România. Situațiile de criză în cadrul evenimentelor cu public larg reprezintă teme de importanță majoră într-o Europă în plin proces de schimbare. Mai mult decât oricând, teme precum managementul situațiilor limită sau siguranța maselor la concerte și festivaluri joacă un rol important. În România, care a trecut prin tragedia Colectiv și a pus în evidență slăbiciuni și carențe semnificative ale acestui sistem, remodelarea și adaptarea legislației devine o necesitate.

Chris Kemp, European Event Safety Group:

 “Membrii Grupului European de Siguranță la Evenimente (European Event Safety Group) lucrează în colaborare cu autoritățile locale, regionale sau naționale în întreaga Europă, oferindu-le consiliere cu privire la cele mai noi metode de securitate, din perspectiva unor practicieni cu o vastă experiență. Consultanța se face în beneficiul poliției, paramedicilor sau echipelor de pompieri, experții coordonând și strategiile de interoperabilitate a acestor servicii în situații concrete de criză. Membrii European Event Safety Group au colaborat cu autoritățile în cazurile unor dezastre majore, contribuind, de asemenea, și la schimbarea legislației specifice. Au asigurat, de asemenea, coordonarea echipelor de Securitate pentru nenumărate festivaluri mari sau evenimente de anvergură, cum ar fi Jocurile Olimpice și Paralimpice găzduite la Londra în 2012, Turul Franței sau meciuri din competiții de prestigiu, cum ar fi Campionatului European și Cupa Mondială. Membrii European Event Safety Group oferă consiliere permanentă diverselor agenții și instituții guvernamentale interesate, demonstrând profesionalism și expertiza în a le oferi soluții în acord cu cele mai noi cercetări în domeniu partenerilor din întreaga Europă”.

Mai multe informații despre invitați, programul conferinței și bilete găsiți pe:  www.eemusic.ro

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.