2 octombrie 2013

Ultima carte a lui Petru Poantă, lansată cu sală plină

By In Actualitate, Carte

O sală arhiplină a participat astăzi, la Primăria Cluj, la lansarea ultimului volumul antum al criticului Petru Poantă, intitulat “Clujul interbelic. Anatomia unui miracol”, apărut la editura clujeană Eikon. La lansare a luat parte soţia lui Poantă, criticul Irina Petraş, preşedinte al Uniunii Scriitorilor Cluj, Ioan Aurel Pop, rectorul UBB, Emil Boc, primarul oraşului şi numeroşi scriitori, majoritate din prima generaţie a Echinoxului. Printre cei prezenţi au fost Horia Bădescu, Doina Cetea, Constantin Cubleşan, Ion Cristofor, Elena Abrudan, Ion Pop, Ion Vartic. De asemenea universitarul Radu Munteanu a ţinut să aducă un omagiu scriitorului.

carti

Primarul Emil Boc a spus că “volumul lui Poantă se citeşte pe nerăsuflate, efectiv nu o poţi lăsa din mână cartea. Este trist că autorul nu e aici la lansare. Poantă a lăsat moştenire un volum important pentru Cluj. Sunt onorat că această lansare are loc la Primăria Cluj”.

Rectorul UBB, istoricul Ioan Aurel Pop, a citit un discurs lung despre Poantă, despre Cluj, relaţia de prietenie dintre el şi autor şi a catalogat volumul ca unul fundamental pentru cultura clujeană.

Cei care doresc să cumpere volumul o pot face accesând siteul editurii Eikon, adică aici

Vă oferim o filmare cu o parte din discursul citit de rectorul UBB, Ioan Aurel Pop.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.