3 noiembrie 2014

“Turandot în imperiul șoaptelor” la Reactor, one woman show cu Georgiana Ghergu

By In Actualitate, Teatru

Turandot în imperiul şoaptelor este o adaptare a legendei prinţesei chineze, bazatã pe piesele lui Carlo Gozzi, Friedrich Schiller, libretul lui Giuseppe Adami și Renato Simoni pentru opera lui Puccini, cu inserţii din Caligula lui Camus.

 

Spectacolul are loc în 5 noiembrie, ora 19.00, la Reactor, str, Petofi Sandor nr. 4

Turandot, femeia-dragon a Chinei de altãdatã, a rãmas pe podiumul din Sala Divanului, de unde îşi trimitea cândva la moarte pretendenţii ce nu reuşeau sã treacã probele date de ea. Deşi opulentul palat a ajuns o ruinã şi cei din jurul ei au murit, îşi retrãieşte legenda de secole, schimbându-i însã finalul. Spre deosebire de toate prinţesele Turandot dinaintea ei, care s-au cãsãtorit cu prinţul Calaf, aceastã Turandot nu îmbãtrâneşte. Frumuseţea ei, care provoca rãzboaie în imperiu, a rãmas intactã de-a lungul timpului. Cei care vin sã vadã „femeia care nu moare” pentru cã şi-a împietrit inima sunt, pentru Turandot, Marea Adunare ce asistă la înfrângerea prinţilor. Şi pentru cã regãseşte aceeaşi esenţã în oameni de sute de ani, refuzã sã-şi pãrãseascã povestea.

 

Diana Dragoş a absolvit secţia regie a Facultatãţii de Teatru şi Televiziune Cluj Napoca, clasa prof. Mona Marian. A montat, în zona independentã, spectacole bazate pe texte contemporane (Teatru 2.0: Rubik, fragmentele Roșu și Alb, de Alexa Băcanu și Brîndușa Ban, Infanta-Ghid de întrebuinţare de Saviana Stănescu, Space Delivery System de Alexa Băcanu, Practică teatrală în regiunile Centru și Nord-Vest: Telescaun de Ana Cucu-Popescu), şi dramaturgie clasicã în teatre de stat (Teatrul de Nord, Satu Mare: Interior după Maurice Maeterlinck, Teatrul Naţional Marin Sorescu, Craiova: Leonida faţã cu reacţiunea după I. L. Caragiale). A participat la workshopuri conduse de Patrice Pavis, Tamas Banyai, Cristi Juncu şi Cosmin Ardeleanu, un masterclass cu Eugenio Barba, iar în 2013 a participat la programul European Theatre Convention, Trames.

Georgiana Ghergu este absolventă a Universității de Arte din Târgu-Mureș, promoția 2012 (clasa Conf. Univ. Dr. Daniela Lemnaru) și masterand U.A.T., promoția 2014.
Din 2012 face parte din echipa artistică a Teatrului Național Târgu-Mureș, compania Liviu Rebreanu, debutând în spectacolul Căsătoria, în regia lui Tufan Imamutdinov, cu rolul Agafiei Tihonovna.
A lucrat cu importanți regizori ai spațiului teatral românesc, precum: Gigi Căciuleanu, Theodor-Cristian Popescu, Radu-Alexandru Nica, Horațiu Mihaiu etc.

Turandot în imperiul şoaptelor

-premieră-
adaptare după texte de Gozzi, Schiller, Adami şi Simoni, Camus

Cu: Georgiana Ghergu
Mişcarea scenică: Alexandra Sofonea
Un spectacol de Diana Dragoş

O producţie Reactor de creaţie şi experiment

Detalii şi rezervări:

0747 197 501
rezervari.reactor@yahoo.ro

Intrarea:15 lei (10 lei pentru studenţi)

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.