16 iunie 2014

Tudor Sălăgean, ales “vice” în conducerea Reţelei Naţionale a Muzeelor

By In Actualitate

Istoricul Tudor Sălăgean, director al Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, a fost ales în funcţia de membru în Consiliul Director al  Reţelei Naţionale a Muzeelor din România (RNMR).

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România are o reprezentativitate pentru aproximativ 150 de entităţi muzeale.

În funcţia de preşedinte al RNMR a fost ales directorul general al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Virgil Ştefan Niţulescu, iar în funcţia de director executiv a fost ales Dragoş Neamu, manager de proiecte culturale în cadrul Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti. Dragoş Neamu este şi cel care a deţinut, până vineri, funcţia de preşedinte al RNMR. Membri în Consiliul Director al RNMR au fost aleşi Alexandra Zbuchea, prodecan al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative Bucureşti, Lăcrămioara Stratulat, director al Complexului Naţional Muzeal Moldova din Iaşi, Valer Rus, director al Muzeului “Casa Mureşenilor” din Braşov, şi Tudor Sălăgean, director al Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca.  Noul director executiv al RNMR, Dragoş Neamu, a precizat că Reţeaua Naţională a Muzeelor din România are o reprezentativitate pentru aproximativ 150 de entităţi muzeale, informează Agerpres.ro

  “RNMR intra intr-o noua etapa odata cu alegerea lui Virgil Nitulescu, o mare personalitate a muzeologiei actuale. Ne dorim sa reprezentam cat mai bine interesele retelei si sa contribuim impreuna la continuarea reformarii muzeelor din Romania”, a declarat pentru “Adevărul”, Tudor Sălăgean.

Tudor Sălăgean (n. 26 aprilie 1968, Cluj) este un istoric român, specialist în istoria Transilvaniei. Din 2011 este director al Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj.   Absolvent al Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca, specializarea Istorie – Etnologie, Tudor Sălăgean şi-a susţinut teza de doctorat în domeniul istoriei medievale cu o lucrare despre Transilvania secolului al XIII-lea, pentru care a fost distins cu Premiul Nicoale Bălcescu al Academiei Române. A efectuat stagii de cercetare şi specializare la Roma, Budapesta şi Viena. Specialist în francmasonierie.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!