Regizorul Tudor Giurgiu a obţinut un nou premiu pentru pelicula sa “Despre oameni şi melci”. El a primit pentru regie  trofeul Palic Tower. Juriul a fost impresionat de filmul regizorului Tudor Giurgiu, film despre care au spus că e o “comedie inteligentă, sensibilă şi emoţionantă, avînd un puternic substrat social, care arată o nouă şi proaspătă faţetă a cinema-ului românesc”, transmite Agerpres.ro

Filmul a deschis ediţie de anul trecut al Festivalului Internaţional de Film  Transilvania (TIFF), înfiinţat şi prezidat chiar de Tudor Giurgiu din 2002.

La Palic, premiul pentru cel mai bun film din competiţia festivalului a fost acordat filmului olandez „Borgman”, de Alex van Warmerdam, prezent şi la Festivalului de la Cannes 2013.

Festivalul de film de la Palic a fost înfiinţat în 1992. Alte două filme româneşti – “Moartea domnului Lăzărescu” şi “Toată lumea din familia noastră” sunt câştigătoarele marelui premiu la ediţiile anterioare ale festivalului.

Invitaţii speciali ai festivalului au fost regizorii Nikita Mihalkov şi Emir Kusturica, care au primit premii pentru întreaga activitate.

“Despre oameni și melci” este unul dintre cele mai de succes filme românești din ultimul deceniu. Lungmetrajul a obţinut Premiul Special al Juriului la cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia şi a câştigat trofeul secţiunii competiţionale Meeting Point din cadrul celei de-a 57-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid. “Despre oameni şi melci” a primit și Premiul Bridging the Borders pentru cel mai bun lungmetraj în cadrul Festivalului Filmului Sud-Est European – SEEFest care s-a desfăşurat la Los Angeles în perioada 2 – 6 mai.

“Despre oameni şi melci” va participa în continuare la Festivalurile de film din Sankt Petersburg, Viena, Napoli şi Haifa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.