17 aprilie 2014

Tudor Giurgiu, la un pas să finalizeze filmul despre procurorul Panait !

By In A 7-a, Actualitate

Regizorul clujean Tudor Giurgiu, stabilit la Bucureşti,  se află pe ultima sută de metri pentru finalizarea unui film de lungmetraj despre misterioasa moarte a procurorului Cristian Panait, din urmă cu 12 ani, informează reportervirtual.ro!

Filmul reconstituie tragica moarte a procurorului Panait, care s-a sinucis aruncându-se de pe o clădire din Bucureşti! Cadavrul acestuia a fost găsit, în seara de 10 aprilie 2002, pe carosabilul străzii Logofăt Stroici, din sectorul 2, Bucureşti. Ancheta a stabilit că tânărul procuror 29 de ani,  s-ar fi sinucis, aruncându-se de la balconul apartamentului de la etajul 10, unde locuia impreuna cu mătuşa sa. Aceasta a spus presei că ultima persoană care l-a văzut în viaţă a fost Victor Ponta, care era magistrat şi conducea corpul de control al guvernului Năstase.

giurgiu

 

 

 

 

 

 

 

 

Panait a fost cel care a instrumentat dosarul lui Adrian Tărău, fiul prefectului PSD de Bihor, un om de afaceri care făcea tranzacţii cu alcool şi petrol. S-a speculat că Panait nu a rezistat presiunilor de a-l scoate cu faţa curată pe Tărău şi s-a sinucis.

E un film foarte personal, probabil cel mai dificil film la care am lucrat. Mi-e greu să vorbesc încă despre el, sunt încă în perioada de dinainte de montaj când senzaţiile trăite la filmare sunt foarte puternice. Ştiu doar că publicul va descoperi un actor excepţional, Emilian Oprea, la debut în rol principal în lungmetraj”, a declarat Tudor Giurgiu pentru cinemagia.ro

Filmul “Cristian” (titlu de lucru) ar putea redeschide în cinema-ul românesc o poartă spre un gen rar explorat, thrillerul politic. Imaginea noastră favorită din cele puse la dispoziţie de producătorul Libra Film este cea cu idealistul procuror Cristian (jucat de Emilian Oprea, foto alăturat) stând la birou şi scrutând cu privirea dosarul din faţă. Ne aşteptăm la un personaj incoruptibil, cu privirea aţintită către adevăr şi gata de orice pentru a-l descoperi, în ciuda opoziţiei colegilor săi şi a altor pioni din lumea politică.”, scrie cinemagia.ro

Pelicula are un scenariu scris de Loredana Novak şi Tudor Giurgiu şi a primit un buget de 1,13 milioane de euro. Filmările au început  în februarie, urmând ca în curând să înceapă  post-producţia.

Premiera este programată pentru primăvara anului viitor!

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.