Regizorul Tudor Giurgiu a comentat pe contul său de facebook dispariția lui Ion Caramitru. Acesta a murit ieri după ce a contractat o infecție nosocomială în spitalul Elias!

În 21 iulie Ion Caramitru a prezentat la București gala UNITER și nimeni nu îți închipuia că o să moară la nici 2 luni distanță!

”Domnul Caramitru a fost unul din puținii oameni de cultură care au avut vocația construcției. A avut deopotrivă viziune de perspectivă și anvergură intelectuală, calități care l-au făcut, probabil, cel mai eficient Ministru al Culturii post-1990. S-a bătut ca nimeni altul pentru breasla sa, așa cum a știut sau cum s-a priceput să o facă, încercând să convingă politicieni de toate culorile de nevoia de a investi suplimentar în cultură și, mai ales, în proiecte durabile în timp. Nu cred că reconstrucția TNB s-ar fi putut face sub un alt mandat, a fost inima și plămânul acestui proiect important. Mă bucur că l-am avut oaspete la TIFF în 2012, când a primit un premiu pentru întreaga activitate, alături de alte nume mari, precum Claude Lelouch si Torocsik Mari.”, a scris Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.