In acest weekend, de la ora 19:00, cinema Arta propune un maraton al trilogiei Trois couleurs / Three colours / Trei culori, realizat de Krzysztof Kieślowski, unul dintre cei mai influenţi regizori polonezi, în cadrul seriei ClasicARTA. Un reper al cinematografiei contemporane, trilogia explorează cele trei mari teme ale democraţiei moderne: Libertate, Egalitate, Fraternitate.

Sâmbătă, 23.10, ora 21:00 Another Round / Încă un rând
r: Thomas Vinterberg | 2020
Patru prieteni, toți profesori la liceu, decid să pună în practică teoria unui psiholog norvegian conform căreia oamenii s-ar fi născut cu un deficit de alcool în sânge și că un consum moderat ne deschide mințile, ne face mai creativi și mai relaxați.
Oscarul pentru Cel mai bun film într-o limbă străină 2021.

Duminică, 24.10, ora 21:00 – Lux Æterna [Art in Cinema] 
r: Gaspar Noé | 2019 
Un eseu acaparator despre respectul pentru convingerile personale, măiestria actorului şi cinema în general.
The Human Voice [Art in Cinema] 
r: Pedro Almodóvar | 2020
O explorare a abandonului. Bazat pe piesa cu același nume de Jean Cocteau.

Marți 26.10, ora 19:00 – Down by Law [clasicARTA] [Focus Jim Jarmusch] 
r: Jim Jarmusch | 1986 
În următoarea perioadă, punem reflectorul pe opera lui Jim Jarmusch. Jim Jarmusch este unul dintre cei mai importanți susținători și exponenți al cinemaului independent. Încă din 1980 a regizat filme precum Down by Law (1986), Dead Man (1995), Coffee and Cigarettes (2003), sau mai recentele Only Lovers Left Alive (2013), Paterson (2016) sau The Dead Don’t Die (2019), toate titluri de referință în cinematografia mondială, premiate în festivalurile din întreaga lume.
Amuzant, original și cinematic, Down by law este un film despre whisky ieftin, locuri de muncă pierdute și prietenii surprinzătoare. Jim Jarmusch în varianta sa cea mai îndrăzneață.

Miercuri, 27.10, ora 19:00 – What Do We See When We Look at the Sky? / Privește către cer 
r: Aleksandre Koberidze | 2021 
Gândit ca un basm contemporan, Privește către cer spune povestea Lisei și a lui Giorgi: se întâlnesc din întâmplare pe o stradă din orașul georgian Kutaisi, iar dragostea îi lovește atât de neașteptat, încât uită până și să se întrebe unul pe celălalt cum îi cheamă. O poveste despre iubire, bunătate și lumină, foarte vizuală și plină de un optimism atât de necesar astăzi.
Distins cu Premiul FIPRESCI.

Joi, 28.10, ora 19:00 Another Round / Încă un rând
r: Thomas Vinterberg | 2020 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.