23 aprilie 2014

Tribuna a publicat integral discursul politic al lui Crin Antonescu, coleg de clasă cu managerul revistei !

By In Esenţial

Tribuna, bi-lunarul de cultură cel mai prestigioas al Clujului, finanțat din fondurile Consiliului Județean Cluj, a publicat integral discursul politic al liderului PNL, Crin Antonescu, scrie siteul Ştiridecluj.ro

Decizia publicării discursului politic al lui Crin Antonescu, preşedintele PNL, în paginile unei reviste eminamente culturale vine după ce acesta l-a lăudat la scenă deschisă pe managerul revistei, avocatul Mircea Arman, recent cu ocazia lansării candidaţilor liberali la europarlamentare.

”Lăsând gluma la o parte, întotdeauna m-a fascinat bogăția umană și intelectuală a acestui oraș: atâția și-atâția oameni semnificativi, indiferent de opțiunea lor politică sau branșa lor culturală. Îl văd aici și vreau să-l salut în mod special pe un vechi prieten de-al meu, Mircea Arman, un om care, câți știu asta, este primul român, împreună cu Dorin Tilica, care a tradus Heidegger, ”Sein und Zeit”, pe când nu avea 30 de ani. Salut Mircea!”, a afirmat Antonescu în discursul său, aplaudat de membrii PNL, în timp ce Mircea Arman era în picioare, scrie siteul citat!

Arman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Managerul revistei Tribuna, Mircea Arman, şi-a motivat decizia pentru ziarul central Adevărul.

„Ce apare în revista culturală este prerogativa mea legală şi nu dau socoteală nimănui. Orice revistă culturală din această lume face politică. Eu am fost pus să conduc această revistă şi să-i dau o orientare. Şi pentru a exista un echilibru am decis să publicăm şi discursul pe care-l va susţine domnul Ponta la Cluj. Vreau să vă spun că nu este prima dată când această revistă publică articole pe politică. L-a publicat pe Romoşan (poetul Petru Romoşan-n.r.) când l-a criticat pe Antonescu. L-am publicat pe Victor Găetan (unul dintre autorii volumului “Prădarea României”, apărută la Editura Compania, paronată de Petru Romoşan –n.r. clujulcultural.ro).”, a susţinut Arman pentru Adevărul.

Precizăm că preşedintele PNL, Crin Antonescu a fost coleg de şcoală cu managerul Tribuna Mircea Arman!  Tribuna e  finanţată din bani publici de Consiliul Judeţean, care e condus de liberalul Horea Uioreanu, preşedinte interimar al PNL Clu. De asemenea, Mircea Arman a fost membru fondator al PNL Cluj, şi a condus oficiosul “Ardealul”, al PNL Cluj la începutul anilor 90, conform volumului de istoria PNL luj, lansat de senatorul Marius Nicoară şi secretarul PNL Cluj, Nicolae Gaicu.

Precedentele Arman!

Mircea Arman a câştigat concursul de manager la Tribuna in decembrie 2012 şi este în continuare şeful prestigioasei reviste deşi a fost în mijlocul unor scandaluri fără precedent în cultura clujeană in ultimii 25 de ani.

Clujulcultural.ro a publicat o anchetă despre Arman în care demonstrează cum acesta l-a scos timp de două numere pe academicianul D.R. Popescu din caseta editorial a revistei Tribuna deşi Arman a fost cel care l-a adus la Tribuna! Ancheta poate fi citită aici!

Clujulcultural.ro trece în revistă derapajele lui Arman, care au dus la proteste fără precedent:

dec 2012-Arman câştigă concursul pentru postul de manager al Tribuna, după ce Ion Maxim Danciu, fostul manager s-a pensionat. Contracandidatul său, istoricul Ovidiu Pecican a contestat decizia de numire a lui Arman. Contestaţia e respinsă de forul clujean.

ianuarie 2013-Arman publică un editorial în primul număr tipărit,  ca manager al Tribunei, în care îi atacă dur pe Nicolae Manolescu, Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu şi Horia Roman Patapievici.

ianuarie 2013-Manolescu îi răspunde în România Literară dur lui Arman, deplângând soarta Tribunei! Editorialul aici

februarie 2013-Arman recidivează cu un interviua cordat lui Petru Romoşan în cotidianul.ro de o duritate extremă la adresa celor patru prestigioşi intelectuali.

februarie  2013- Arman schimbă Tribuna din temelii. Aduce un nou Colegiu Director, cu personalităţi ca Andrei Marga, D.R. Popescu, Marius Porumb dar şi cu figuri discutabile ca Alexandru Boboc sau Constantin Barbu. Un grup de intelectuali e înlocuit cu…un alt grup de intelectuali!

martie 2013-sunt scoşi din Consiliul Editor profesorii iluştrii Ion Pop şi Ion Vlad

martie 2013-rectorul UBB, academicianul Ioan Aurel -Pop se retrage de a Tribuna

– urmează proteste ale intelectualilor clujeni.

– în redacţie se instaurează un regim de teroare. Arman dă în judecată doi redactori vechi, pe graficianul Ovidiu Petca şi pe poetul Ştefan Manasia.

– scrisoare deschisă pe internet anti Arman semnată de 1000 de intelectuali din toata ţara

– protest la sediul Tribuna în apărarea lui Ştefan Manasia. Acesta e sancţionat doar cu averzisment în urma protestului. Arman refuză să discute cu protestatarii şi mass media.

– Consiliul Judeţean nu ia nici o măsură în ciuda amplorii protestelor

– şefa Uniuni Scriitorilor, criticul Irina Petraş se desolidarizează de Arman.

– Cotidianul naţional “Evenimentul Zilei” dezvăluie că Arman a avut dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate şi a primit amendă administrativă.

octombrie 2013 –  Mircea Arman amenință cu bătaia un jurnalist la lansarea de carte a lui Cornel Nistorescu. Îl înjură pe jurnalistul Mihai Şoica de la Evenimentul Zilei.  ”Nu se poate să se scrie orice despre oricine în presă. Trebuie să plătească jurnaliştii, să se aplice Codul Penal, să se meargă la puşcărie dacă trebuie. Nu pe civil trebuie dat jurnalistul în judecată ci pe penal. Pe Civil dacă îi ceri despăgubire trebuie să plăteşti taxă de timbru! Pe penal e mult mai uşor, îi faci plângere penală, eu sunt avocat domnule, eu ştiu cum trebuie, şi aceşti jurnalişti care calomniază trebuie sancţionaţi, să ia amendă penală, să fie condamnaţi la puşcărie dacă asta merită şi asta decide justiţia. Îţi arăt eu, eu fac culturism, am făcut box, ce ai putut scrie de mine, minciuni .Te aştept când ieşi”, “îţi sparg fălcile”, a strigat Arman.

– intrebat de reporterul clujulcultural.ro ce opinie are despre comportamentul public al managerului Mircea Arman, Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean, îşi cere public scuze într-o conferinţă de presă!

– Arman îl critică pe Horia Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean.”Nu are ce scuze să îşi ceară Uioreanu în numele meu. Eu trebuie să îmi cer eventual”.

ianuarie 2014-Arman este reconfirmat în funcţie de Consiliul Judeţean pentru încă un an. Mandatul câştigat  la Tribuna prin concurs de Arman este de 3 ani. Horea Uioreanu declară pentru Clujulcultural.ro că “situaţa e sub control la Tribuna, e pace în redacţie”.

Revista Tribuna a fost înfiinţată de Ioan Slavici.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.