Trei companii independente de artele spectacolului și două teatre de stat s-au unit în inițiativa teatruîncluj. Oferă card de fidelizare publicului

Special Teatru

Astăzi s-a format unu parteneriat unic între mai multe instituții și organizații de artele spectacolului din Cluj, precum Reactor de creație și experiment, Fabrica de Pensule și organizațiile din Studioul Fabricii: ColectivA și GroundFloor Group, ZUG.zone și Compania Váróterem Projekt,  Teatrul Maghiar de Stat și Teatrul Național Lucian Blaga  au lansat astăzi platforma teatruincluj.ro și a cardului destinat publicului fidel de teatru: INTERDEPENDENT! 

Aceste două instrumente de colaborare încearcă să-și promoveze proiectele din actuala stagiune. Publicul iubitor de teatru are parte de o  săptămâna plină de premiere la Reactor, Fabrica de Pensule și ZUG.zone.

Practic pe platforma nou înființată se trimite spre siteul oficial al fiecărui teatru implicat, la firma de ticketing biletmaster.ro și la cea de rezervări adică rezerv.net

De asemenea se dorește un schimb de publicuri care e interesat de teatru. 

„Stiați că spectacolele sunt traduse în românește la ZUG, la fel la Teatrul Maghiar, la Fabrica de  Pensule se traduc în engleză și românește? Ce lansăm e un program  complementar artistic. Se pun resurse  împreună, pe partea de echipă de implementare, se va comunica împreună, se încearcă fidelizarea publicului  cu un Card și un site. Miza noastră e să avem 50 de deținători de card, am fi mulțumiți deși acum suntem entuziaști și suntem optimiști”, a explicat Kinga Kelemen, manager de proiect. Unul finanțat de AFCN și Primăria Cluj-Napoca.

Ce a spus actrița Oana Mardare de la companiia independentă Reactor despre proiectul lansat astăzi:

Ștefana Pop-Curșeu, directorul artistic al Teatrului Național susține acest demers: 

„Mă bucur că sunt aici, susținem, e o direcție alternativă care vrem  să devină viabilă pentru artiști. TNC  e deschis la colaborări, iar acest proiect e unul foarte interesant. E complicat pentru un tânăr să intre în teatru, e foarte important să îi susținem, iar publicul să vadă producții laborator. Deja regizori tineri montează la stat, cum ar fi Leta Popescu, Alexa Băcanu sau Andrei Măjeri”. 

 Miki Braniște, director ColectivA, organizator Temps D”Image Fest:

„Cred că pe viitor vom asista la co-producții dar asta înseamnă multe probleme și le avem în zona resurselor financiare, umane, nu avem săli propice, e o stare de nesiguranță mare în sectorul independent, sunt multe schimbări. Mult se face cu entuziasm în zona independentă dar asta nu e suficient, sunt multe de rezolvat în domeniu. Avem nevoie de sprijin, avem nevoie de implicare concretă la nivel public”, a spus aceasta.

Reamintim că mâine și joi la Reactor se joacă la 19,00 „Miracolul de la Cluj” iar la Zug.zone (str. Traian 40-42) are loc vineri de la 19.00 premiera unui performance. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *