19 august 2017

“Tramvaiul colorat”, lansat la apă oficial de Kero de la “Launloc”

By In Actualitate, Vizual

Luni, 21 august, intră în circulație tramvaiul pictat de către artistul Kero, în cadrul proiectului “Tramvaie colorate – Galerie de artă pe roți” ediția 2017.

Launloc împreună cu Grupul Noi vă invită la lansarea oficială a proiectului și punerea în circulație a tramvaiului desenat.

 

Evenimentul va începe la ora 18:30 la spațiul Urbanect H33, de pe strada Horea nr.33 și va cuprinde un comunicat de presă cu o scurtă prezentare a procesului de realizare a desenului și o plimbare oficială cu tramvaiul nou desenat.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca si in parteneriat cu CTP Cluj-Napoca.

Proiectul a fost initiat in 2016 de către artiștii de la spațiul “Launloc” – Kero și Ocu impreuna cu Muzeul Pietonilor, prin programul Com’On Cluj. Tinerii artiști propun un proiect masiv de reîmprospătare vizuală a tramvaielor vechi din Cluj-Napoca prin artă. Iteresați de bunăstarea întregului oraș, artiștii transformă tramvaiele într-o galerie pe roți. Inițiativa face creația artistică contemporană accesibilă pentru un public foarte larg datorită traseului parcurs de tramvaie zilnic si încurajează folosirea transportului în comun.

“Prin această inițiativă punem la dispoziția populației clujene opere de artă accesibile tuturor claselor sociale; arta este o necesitate nu un lux! Pe de altă parte proiectul nostru reprezintă un “short-cut la cultura”. ”

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.