Un tramvai cu graffiti la Cluj,  vopsit cu spray-uri de artista stradală Ocu, intră în circulație de mâine la Cluj! Ea face parte împreună cu alți artiști din proiectul Launloc iar proiectul e realizat împreună cu Muzeul Pietonilor, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public.

Tramvaiul a fost vopsit după ce artiștii au câștigat finanțare în cadrul unui program al municipalității, Com’On.

ocu-tramvaiTinerii artiști propun un proiect masiv de reîmprospătare vizuală a tramvaielor vechi din Cluj-Napoca prin artă. Interesați de bunăstarea întregului oraș, artiștii transformă tramvaiele într-o galerie pe roți.

Inițiativa face creația artistică contemporană accesibilă pentru un public foarte larg datorită traseului parcurs de tramvaie zilnic.
 
“Prin această inițiativă punem la dispoziția populației clujene opere de artă accesibile tuturor claselor sociale; arta este o necesitate nu un lux! Pe de altă parte proiectul nostru reprezintă un “short-cut la cultură”.

Proiectul “Tramvaie colorate” a fost votat de peste 600 de persoane când inițiativele au fost publicate și supuse votului public electronic – al șaselea cel mai votat proiect dintre cele înscrise. Bugetul total al programului e  aproape o jumătate de milion de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.