După un sfârşit de săptămână încurajator, festivalul Temps d`Images continuă cu spectacole de teatru, dans şi performance-uri. Organizatorii alături de artişti lucrează zi de zi pentru a crea imaginea timpului prezent, în speranţa că ritmul zilelor lucrătoare nu îi va ţine pe spectatori departe de Fabrică de Pensule şi de locaţiile partenere.

Clujul Cultural va recomandă trei spectacole pe care trebuie să le bifaţi de pe lista bogată de evenimente din cadrul celei de-a opta ediţii Temps d’Images. teatru

 
1. În zilele de 8 şi 9, 13 şi 14 noiembrie, de la orele 12:00 | 13:30 | 15:00 | 16:30 | 18:00 | 19:30, şi pe 10 noiembrie de la orele 12:00 | 13:30 | 15:00, într-o locaţie specială, are loc un performance pentru un singur spectator de gen masculin, You Might Aş Well Have Sung the Swedish Naţional Anthem (RO), cu un concept realizat de Farid Fairuz.

Este un loc comun astăzi să acuzăm politică, guvernele, economia, corporaţiile, armata, mass-media, jocurile video, pornografia, anumite sporturi şi o bună parte din ceea ce numim divertisment pentru producerea sau reproducerea mecanismelor care generează, perpetuează şi consolidează elementele care contribuie la o cultură a violenţei. Substanţa din care se alimentează însă acestea e generată de fiecare dintre noi, de fricile şi slăbiciunile noastre, de dorinţele şi intenţiile fiecăruia, şi de felul în care lăsăm toate acestea să se intersecteze, să se suprapună şi să absoarbă alte logici şi agende. În relaţie cu mecanismele Puterii, acestea se transformă în complicităţi şi dependenţe, ne fac vulnerabili şi şantajabili.

2. Evenimentul de teatru-spectacol lectură, Căpcăuni de Yann Verburgh, în traducerea lui Eugen Jebeleanu, are loc pe 10 noiembrie, de la ora 17:30, la Reactor de creaţie şi experiment.

Căpcăuni propune o călătorie în centrul homofobiei din lumea de azi. Din Franţa până în Rusia, din Uganda în Iran – trecând prin Bulgaria, Africa de Sud, Camerun, Grecia, Brazilia, România – textul realizează o panoramă a unei discriminări care exclude social, care ucide direct sau indirect, care există sub numeroase forme, toate cauzând durere şi suferinţă. Warhol - Drag Putin

3. Nu trebuie ratat nici spectacolul de teatru Pulverizare (FR & RO), în regia lui Frédéric Fisbach, în care îi vom vedea pe Mădălina Constantin, Eugen Jebeleanu, Frédéric Fisbach interpretând un text de Alexandra Badea, cu scenografia apartindandu-i tot lui Frédéric Fisbach.

Spectacolul are loc pe 11 noiembrie, de la ora 21, la Sala Radio Cluj şi vorbeşte despre relaţia noastră cu locul muncii în contextul globalizării. Acţiunea se desfăşoară în patru ţări, iar ceea ce vedem sunt fragmente din viaţa de zi cu zi a patru salariaţi cu nivel social şi funcţii foarte diferite. Cele patru personaje sunt reunite prin muncă în cadrul aceleiaşi întreprinderi, prin fabricarea unui singur obiect: un modem. Pulverizare ne aminteşte că trăim în aceeaşi lume şi că propriul consum poate avea repercursiuni dramatice.

Cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Temps d’Images se desfăşoară între 7-14 noiembrie, iar tema din acest an este Corp Comun. Festivalul aduce 19 spectacole de teatru, dans sau performance, două lansări de carte şi una de revistă, o proiecţie de film şi o instalaţie, un concert şi numeroase întâlniri şi discuţii cu publicul şi artiştii invitaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.