7 iulie 2019

Tompa Gabor este regizorul care pune în scenă „Furtuna” la TNC

Clujulcultural.ro a anunțat în exclusivitate că marele actor Marcel Iureș joacă în spectacol

By In Teatru

EXCLUSIV. Regizorul Gábor Tompa, de asemenea director al Teatrului Maghiar de Stat Cluj-Napoca , este cel care va pune în scenă ”Furtuna” de William Shakespeare la Teatrul Național Cluj (TNC), cu marele actor Marcel Iureș invitat special.

Alături de Iureș joacă în spectacol actori din trupa formată la TNC de regizorul Mihai Măniuțiu, director al teatrului. Printre ei Cristian Grosu sau Miriam Cuibus vor juca în spectacolul care va avea premiera după 20 septembrie, așa cum siteul Clujulcultural.ro a anunțat în exclusivitate.

Actorul Marcel Iureș a discutat sâmbătă dimineață cu reporterul clujulcultural.ro. A rezultat un mini interviu:

Reporter: Cum decurg repetițiile la Furtuna?

Marcel Iureș: am terminat tura asta. Plec azi acasă. Revin în septembrie când reluăm repetițiile. Vom vedea ce va fi. Am repetat din grei, este în derulare. Tompa Gabor este regizorul, nu am mai lucrat cu el până acum.

Reporter: Domnule Iureș, Florin Estefan, directorul Operei Române din Cluj a declarat că situația e gravă în cultură, că nu mai are bani pentru colaboratori. La teatru e la fel cred…

M.I.: Da,? Eu am contract cu TNC, sper totuși să nu fie probleme. Știți, eu de vreo 25 de ani nu mai lucrez la stat. Numai pe contracte lucrez. În plus, sunt președintele unei fundații, ACT, care manageriază teatrul ACT.

Reporter: Știu, cunosc ce faceți acolo. Recent colegii dvs actori au protestat față de situația de la București…au fost dați afară oameni, actorii au ieșit în stradă dar au făcut și o conferință de presă pe temă la Teatru…

M.I.: Dacă au făcut conferința la TNB e foarte ok. În stradă ies doar șoferii…actorii au alte modalități de protest.

Reporter: Clujul cum vi se pare?

M.I.: Foarte divers, foarte nu știu cum…greu de spus. Dar veniți la conferința de presă la toamna la Furtuna nu?

Reporter: Dacă sunt în Cluj nu vă pot rata, maestre Iureș.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.