Tineri muzicieni selectați din toată țara, concert pascal la Biserica Sfântul Mihail

Actualitate

Un concert pascal va avea loc sâmbătă, 7 aprilie, la Biserica “Sfântul Mihail”, începând cu ora 16:00. El este susținut de tineri talentați proveniți din toată țara, selectați de Asociația Music Camp International.

Intrarea este liberă.

Durata concertului este de aproximativ o oră, iar tematica este dedicată sărbătorilor pascale.

 

Îainte de concert, aceștia participă, la Șelimbăr, Sibiu, în perioada 1-7.04.2018 la a IX-a ediție a festivalului “Paștele cu Maeștri”, organizat de Asociația Music Camp International.

Timp de o săptămână, tineri talentați proveniți din toată țara (Iași, București, Brașov, Sibiu, Făgăraș, Arad, Cluj) vor fi pregătiți de profesori cu experiență în cadrul taberelor organizate de asociație, muzicieni profesioniști, printre care și doamna Shirley Hipwell, care este cunoscută în SUA ca o excelentă profesoară de clopoței clasici. Participanții vor parcurge lucrări atât din repertoriul coral, cât și instrumental, fragmente din opere cunoscute, cu tematică pascală, ale compozitorilor de muzică clasică precum J. Haydn, G.F. Haendel, L.v.Beethoven, W.A.Mozart.

Tinerii, cu vârsta cuprinsă între 13 și 21 de ani, au fost selectați în urma participării lor la taberele anterioare Music Camp, organizate în diverse orașe ale țării, și vor avea posibilitatea, pe lângă cursurile de cor,  să învețe două dintre următoarele instrumente: clopoței clasici, fluier, clarinet, vioară, violă, violoncel.

Tinerii muzicieni vor susține și două concerte.  Primul va avea loc la Biserica Romano-Catolică “Sfânta Treime” din Piața Mare, Sibiu, în data de 6 aprilie, începând cu orele 15:00 al doilea la Biserica “Sfântul Mihail”, Cluj-Napoca

 Tinerii vor fi acompaniați de o orchestră formată din instrumentiști profesioniști, iar întregul concert va fi dirijat de Constance Ruth Fortunato, președinta și fondatoarea Asociației Music Camp Inte

Asociația Music Camp International (MCI) Cluj-Napoca face parte dintr-o rețea de trei organizații din SUA, Ucraina și România, ce derulează programe integrative de educație cultural-muzicală adresate copiilor și adolescenților din toate regiunile României. Taberele sunt accesibile tuturor tinerilor, dar  se încearcă includerea în primul rând de tineri din medii socio-economice defavorizate. 

 

În România, Asociaţia funcţionează din 1996 şi a desfăşurat anual câte şase tabere muzicale de o săptămână în diferite orașe ale României: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Făgăraș, Iași, Sibiu, dar și în localități rurale precum: Coronini și Săvârșin. Mai mult, asociația organizează anual festivaluri cum ar fi Paștele cu Maeștri sau Festivalul Muzical de Iarnă și participă la Festivalul George Enescu din București.

Din 2015, Asociaţia şi-a extins activitatea printr-un program extracurricular de tip ”after-school” Music Plus, desfăşurat în două şcoli generale din Cluj-Napoca.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *