3 aprilie 2018

Țigănaș, OAR: Modificarea autorizării lucrărilor de construire, atac la integritatea patrimoniului

By In Vizual

Șerban Țigănas, președintele Ordinului Arhitecților din România (OAR), este de părere că Modificarea  autorizării lucrărilor de construire, este un atac la integritatea patrimoniului construit din România, patrimoniu care este cu greu apărat de cei care trebuie să o facă și în condițiile actuale,  conform Hotnews.ro.

”Când instituțiile statului nu funcționează, parlamentarii găsesc soluția: îndulcirea legii, eliminarea infracțiunii și sancționarea acesteia doar ca orice contravenție. Modificarea Legii 50/1991, a autorizării lucrărilor de construire, este în primul rând un atac la integritatea patrimoniului construit din România, patrimoniu care este cu greu apărat de cei care trebuie să o facă și în condițiile actuale. Se încurajează astfel lucrările neautorizate, nemaiexistând teama de dosar penal”, a declarat acesta pentru Hotnews.ro

Mai mulți deputați PSD au depus un proiect de lege prin care elimină din Legea construcțiilor prevederea potrivit căreia intervențiile fără autorizație asupra monumentelor istorice este infracțiune, pedepsită cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă. Inițiativa a condus la reacții de protest venite din mediul de specialitate.

1 Comment
  1. Sic 4 aprilie 2018

    Lege cu drag pt. Olguța Vasilescu, semnat Daddy

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.