29 ianuarie 2018

TIFF reia bursa Alex Leo Șerban

By In A 7-a

Bursa Alex. Leo Șerban este o inițiativă a  Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) creată în memoria celui mai important critic de film român al ultimelor două decenii și, totodată, prieten drag al festivalului, Alex Leo Șerban, informează organizatorii TIFF.

Proiectul își dorește să promoveze spiritul libertății de expresie, al profesionalismului și al rigorii intelectuale. Ediția din acest an se derulează în parteneriat cu Conceptual Lab,  și are ca premiu principal o bursă în valoare de 2500 de Euro

Pentru această bursă se pot înscrie critici de film, regizorii sau scenariștii români cu vârsta maximă de 35 de ani. Toți cei interesați vor trimite CV-urile, scrisorile de motivație și descrierile unor proiecte aflate în derulare, nu mai târziu de 12 martie, prin completarea formularului online de AICI

Cineastul desemnat câștigător va primi premiul în valoare de 2500 de Euro în cadrul celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Totodată, TIFF își propune să sprijine dezvoltarea și realizarea proiectului la care lucrează viitorul bursier, în cadrul programelor specifice pe care le derulează. 

Odată cu această nouă ediție a bursei va exista și o mențiune specială acordată, pentru prima oară, unui actor român. Board-ul competiției va analiza prestațiile tinerilor actori care s-au remarcat printr-un succes notabil într-un scurtmetraj sau lungmetraj a cărui premieră a avut loc în anul 2017. Lista propunerilor va fi comunicată în curând pe site-ul festivalului, iar premiul în valoare de 1000 de Euro va fi decernat în cadrul TIFF. 

Aplică pentru bursa Alex.Leo Șerban

Pentru mai multe informații, trimite un email la: alexandra.scinteianu@tiff.ro

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.