Profesorul Thierry Wolton va participa, sâmbătă, de la ora 15,30, la lansarea celui de-al doilea volum al trilogiei sale “O istorie mondială a comunismului. Încercare de investigaţie istorică”, ce va avea loc la standul Editurii Humanitas din cadrul Târgului Gaudeamus.

La eveniment, vor vorbi Thierry Wolton, Matei Vişniec şi Gabriel Liiceanu, după care va urma o sesiune de autografe.

În acest volum, intitulat “Victimele”, Thierry Wolton vorbeşte din perspectiva zecilor de milioane de oameni care au îndurat temniţa, deportarea, foametea organizată, torturile, decăderea totală din statutul de om şi, în final, exterminarea.

“Este, după părerea autorului, cea mai de suflet carte la care a scris vreodată şi pentru mine personal a fost cea mai cruntă experienţă, ca redactor şi nu numai, în calitatea de cititor pur şi simplu. Asta în condiţiile în care am redactat deja zeci de mii de pagini din seria noastră Vintage din Primul Război Mondial. Această carte, şi mă trec fiorii când vă povestesc despre ea în continuare, are, cum spune şi autorul la un moment dat, carne şi sânge. Este vorba despre arhive, mărturii, memorii ale oamenilor care au trăit pe pielea lor ororile comunismului din întreaga lume”, a declarat joi pentru AGERPRES Adina Săucan, redactorul cărţii.

Potrivit acesteia, este o carte de actualitate, în condiţiile în care noile generaţii nu cunosc ororile comunismului.

“De ce e de actualitate? Pentru că noile generaţii nu prea ştiu despre ce este vorba de fapt în comunism. Li se pare a fi o ideologie în sine bună, dar prost pusă în practică. Nu este adevărat. Este complet greşit. Ideologia în sine este greşită, este împotriva naturii umane. Este un argument forte al acestei trilogii”, a mai spus Adina Săucan.

Thierry Wolton va participa, joi, de la ora 19,00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la un dialog cu Ioan Stanomir şi Gabriel Liiceanu despre cel de-al doilea volum al trilogiei “O istorie mondială a comunismului” şi despre volumul “Negaţionismul de stânga”.

Trilogia “O istorie mondială a comunismului. Încercare de investigaţie istorică” semnată de jurnalistul francez Thierry Wolton, recompensată cu Premiul Jan Michalski (Elveţia, 2017) şi Premiul Aujourd’hui (Franţa, 2018), este, potrivit Humanitas, cea mai amplă analiză dedicată sistemului comunist din perspectiva celor trei mari actori ai săi: Călăii (vol. I), Victimele (vol. II) şi Complicii (vol. III). Primul volum – “O istorie mondială a comunismului. Cu pumnul de fier. Călăii” – a apărut în 2018, ultimul urmând să fie publicat în toamna anului 2020.

Născut în anul 1951, Thierry Wolton este jurnalist, scriitor şi istoric, profesor la École Supérieure de Commerce din Paris. E preocupat în mod special de istoria regimurilor comuniste, de Războiul Rece şi de influenţa sovietică în Occident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.