2 decembrie 2016

Teatrul „Puck” aduce spectacole în centrul Clujului, la Târgul de Crăciun

By In Actualitate, Teatru

Magia din Piața Unirii va fi completată la această ediție cu spectacole iubite de cei mici din repertoriul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca.

Vineri, 2 decembrie, de la 18.30, artiștii de la Teatrul „Puck” vor prezenta în Piața Unirii spectacolul „Dănilă Prepeleac”, de Ion Creangă. În cursul săptămânii viitoare, scena Târgului de Crăciun va mai găzdui spectacole de teatru de păpuși cum ar fi „Vasilache și Marioara” sau „Cenușăreasa”.

Sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 11, secția maghiară a Teatrului de Păpuși „Puck” readuce pe scena instituției după un an spectacolul „Ajandék”/ „Cadoul”, în regia lui Vadas László. Este un spectacol care a avut premiera în 2014 și este pus în scenă într-o nouă distribuție. Eroina poveștii este o fetiță care își dorește foarte mult să primească drept cadou însănătoșirea tatălui bolnav, așa încât să se poată juca din nou cu ea.

DIGITAL CAMERA

DIGITAL CAMERA

De asemenea, duminică, 4 decembrie, de la orele 11 și 12.30, cei mici sunt așteptați în sala de spectacole de la sediul teatrului la „Capra cu trei iezi”. Nemuritoarea poveste a lui Creangă este pusă în scenă în viziunea regizorală a Doinei Dejica, cea care semnează și scenariul și muzica spectacolului.

„Un spectacol foarte îndrăgit de generaţii întregi de spectatori, respectând convenţia clasică a păpuşilor la paravan, în care copiii regăsesc detaliile poveştii consacrate. Punerea în scenă a poveştii Capra cu trei iezi, de Ion Creangă face apel, fără menajamente, la sentimente reale, la situaţii de viaţă, la tipuri de caractere, formând astfel un bagaj emoţional şi raţional cu care copilul rămâne după plecarea din sala de spectacol”, precizează realizatorii spectacolului.

Este reprezentaţie clasică valoroasă, care se joacă pe scena Teatrului Puck încă din 1999.

Scenografia este realizată de Epaminonda Tiotiu. Distribuția este alcătuită din Frunzina Anghel, Ionuț Constantinescu, Iulia Dinescu, Angelica Pamfilie și Adina Ungur. Vârsta minimă recomandată pentru ambele spectacole este de trei ani.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. De asemenea, din 2006 a fost lansat programul Nocturne cu spectacole adresate adulţilor. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului.

 

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!