8 iulie 2016

24.585 de spectatori la Teatrul Maghiar în stagiunea 2015-2016

By In Special, Teatru

Teatrul Maghiar de Stat încheie o stagiune (2015-2016) în care au avut loc șase premiere și  173 de reprezentații în prezența a  24.585 spectatori în cele două săli ale teatrului. Cu prilejul turneelor și participărilor la diverse festivaluri, spectacolele teatrului au fost urmărite de 1.800 de persoane, numărul total al spectatorilor din stagiunea 2015-2016 ajungând astfel la 26.385.

Teatrul Maghiar a încheiat stagiunea 2015/2016 cu o repetiție cu public a viitoarei premiere care va avea loc în luna octombrie, în Sala Mare în format studio.  Este vorba de spectacolul Azilul de noapte de Maxim Gorki pus în scenă de regizorul rus Yuri Kordonsky.

vig_kamsz_bi-1563

Șase premiere au avut loc în această stagiune a Teatrului Maghiar de Stat:

  • Iulius Caesar de William Shakespeare, regia Sliviu Purcărerete;
  • Vrăjitorul neîndemânatic de Pál Békés, regia László Béres
  • spectacolul nonverbal Pour Toujours, regia Dominique Serrand în Sala Mare;
  •  America după Franz Kafka, regia Michal Dočekal;
  • Pelicanul de Strindberg, regia Felix Alexa și
  • Cartea bătrânilor după Szilágyi Domokos, regia Mihaela Panainte – în format studio.

szinhazi_vilagnap_2016_bi-4321

De asemenea, în această stagiune au fost reluate câteva dintre spectacolele de succes: Caravaggio Terminal, regia Robert Woodruff; Domnișoara Julie de August Strinberg, regia Felix Alexa; Hedda Gabler de Henrik Ibsen, regia Andrei Șerban;  Strigăte și șoapte de Ingmar Bergman, regia Andrei Șerban și Aniversarea de Thomas Vinterberg, Mogens Rukov și Bo Hr. Hansen, regia Robert Woodruff.

szinhazi_vilagnap_2016_bi-2144

Ca în fiecare an, trupa Teatrului Maghiar de Stat a participat la numeroase festivaluri și turnee precum: Festivalul Național de Teatru; Fest(in) pe Bulevard; Festivalul Desiré Central Station de la Subotica, Serbia; Casa Jurányi și Teatrul Vígszínház din Budapesta; Zilele Sfântu Gheorghe și Festivalul Teatrelor Maghiare de la Kisvárda.

Stagiunea 2016/2017 se va deschide cu deja tradiționala participare  a Teatrului la Zilele Culturii Maghiare, care vor avea loc în perioada 16-21 august. Prima premieră a celei de-a 224 stagiuni va fi cea cu piesa Galoși de György Dragomán, în regia János Szász. Tot în această stagiune va avea loc și cea de a V-a ediție a Festivalului de Teatru Internațional Interferențe, tema acestui an fiind Odiseea Străinului.

Bilete la spectacolele programate în luna august pot fi cumpărate online de pe www.biletmaster.ro.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.