2 septembrie 2015

Teatrul de Stat Maghiar Cluj deschide stagiunea cu….Umbra

By In Esenţial, Spectacol, Teatru

Teatrul Maghiar de Stat Cluj începe noua stagiune cu reluarea uneia dintre cele mai recente premiere, spectacolul Umbra de Evgheni Schwartz,  programat duminică, ora 19.00, în Sala Mare.

Piesa lui Evgheni Schwartz spune povestea unui savant care, călătorind şi cercetând ţara stranie din Sud, se află între două iubiri şi îşi pierde umbra din cauza celei care nu îl merită. Dar, ca în orice basm cu zâne, minunea numită dragoste adevărată face ca totul să se termine cu bine.

az_arnyek_bi-6356

Despre bilete:

Biletele pentru spectacolele lunii septembrie pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.biletmaster.ro şi de la casa de bilete a Teatrului (noul orar al casei de bilete: de luni până vineri între orele 10.00-14.00 şi cu 1h 30’ înainte de spectacol).

Despre regizor:

Născut la Timișoara, Niky Wolcz lucrează în Statele Unite ca regizor și pedagog de teatru. Din punctul său de vedere, Umbra este un basm pentru adulţi, o poveste alegorică. Iar această alegorie are mai multe straturi; pe lângă perspectiva politică există şi una a individului, referitoare la pierderea indentităţii şi la regăsirea acesteia.

Savantul, cel care şi-a pierdut umbra, este interpretat de Balázs Bodolai, iar umbra trezită la viaţă este întruchipată de Ferenc Sinkó. Din distribuţie mai fac parte actorii: Attila Orbán, Éva Imre, Andrea Vindis, Rita Sigmond, Loránd Farkas, Loránd Váta, András Buzási, Gábor Viola, Melinda Kántor, Júlia Laczó, Kinga Ötvös, Alpár Fogarasi, Csaba Marosán şi Péter Árus. Dramaturgul spectacolului este Noémi Vajna, iar scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu. Coregrafia: Lóránt András, asistent regie: Gábor Viola, asistent scenografie: Ilona Lőrincz.

 

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!