4 octombrie 2017

Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca  a cucerit publicul Festivalului de la Subotica

By In Actualitate, Teatru

Spectacolul „Strada cu îngeri”, producție a Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, în scenariul și regia lui Decebal Marin, a încântat în aceste zile publicul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii de la Subotica (Serbia), unul dintre cele mai importante evenimente de acest tip din Europa de Est, aflat la cea de-a 24-a ediție. Critica de specialitate prezentă la eveniment a elogiat, de asemenea, reprezentația de la Cluj. Viziunea regizorală a lui Decebal Marin și interpretarea de excepție a actorilor i-a impresionat pe reprezentanții teatrelor invitate la festivalul din Serbia, astfel că spectacolul a fost invitat la prestigioase manifestări din orașe precum Zagreb, Belgrad sau Teheran.

Mai mult, spectacolul s-a întors acasă cu două premii extrem de valoroase: Premiul pentru cele mai frumoase păpuși realizate de către Decebal Marin și Ion Bătăiosu, și Premiul de Excelență pentru calitatea mânuirii păpușilor, acordat celor patru actori care formează distribuția spectacolului: Andreea Bolovan, Ștefan Craiu, Robert Gutunoiu și Andra Ștefan. Juriul a fost alcătuit din oameni având o experiență bogată în domeniul artelor spectacolului: Boris Goldovsky (Rusia), Jarosław Antoniuk (Polonia), Lyudmilla Hense (Kazakhstan), Zoran Đerić (Serbia) și Zoran Maksimović (Serbia).

 

Un alt eveniment însemnat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii de la Subotica a fost vernisajul expoziției „PUCK International Festival of Puppet and Marionette Theatres – a visual documentation”, care a avut loc în 24 septembrie, la Galeria de Artă Contemporană din Subotica. Prin intermediul acestui eveniment, publicul internațional a aflat mai multe despre activitatea atât de bogată a instituției clujene – activitate care se bucură, pe lângă spectacolele incluse în stagiune și deplasările la diferite evenimente de prestigiu național și internațional, de desfășurarea a două festivaluri cu totul deosebite: Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”, ajuns la cea de-a 16-a ediție, și Festivalul Stradal „WonderPuck”, inițiat anul acesta și dedicat întregii familii.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. De asemenea, din 2006 a fost lansat programul Nocturne cu spectacole adresate adulţilor. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment pentru cei mari și mici.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.