8 iunie 2016

Teatrul de Păpuși ”Puck” a avut turnee de succes în Brașov, Mureș și Harghita

By In Teatru

Artiștii Teatrului de Păpuși ”Puck” le-au prezentat în aceste zile spectacole de la Cluj copiilor din mai multe localități din țară.

Spectacolul ”Aleodor împărat” s-a jucat, astfel, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii ”Arlechino 66 – Caravana Poveștilor” cu mare succes la public marți, 31 mai.

Echipa de la secția maghiară  a Teatrului de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca a avut reprezentații ale spectacolului ”Fârtații și dracii/Ördőgverő Jóbarátok” între 31 mai și 2 iunie în județele Mureș și Harghita. Mai exact, s-au bucurat de spectacol copiii din localitățile Mătrici, Eremitu, Sâmbriaș, Măgheruș, Odorheiu-Secuiesc, Iobăgeni și Păsăreni.

Vă reamintim că pe scena instituției clujene se joacă vineri, 3 iunie, spectacolul ”Duel în oglindă”, de la ora 18. De asemenea, secția maghiară a Teatrului de Păpuși ”Puck” pune în scenă sâmbătă, 4 iunie, de la ora 11 spectacolul ”Csipike”, iar duminică este programat ”Aleodor Împărat”.

turneu fartatii si dracii

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. De asemenea, din 2006 a fost lansat programul Nocturne cu spectacole adresate adulţilor. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului. În luna octombrie va avea loc cea de-a 15-a ediție la care sunt invitate trupe de marcă de teatru de păpuși din țară, din Danemarca, Rusia, Ungaria şi Slovenia. Pe afișul ediției 2016 se vor afla 25 de spectacole, ateliere, conferințe și dezbateri pe teme specifice artei păpușeriei.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.