29 martie 2016

Surpriza de sâmbătă seara. Cum îi atrage Opera Română pe clujeni la spectacole

By In Esenţial, Operă

O lansare cu cântec. Așa a fost premiera filmului ”London has fallen”, prezentat la Cinema Victoria, sâmbătă, 19 martie. Renumita peliculă, un hit primit cu entuziasm de publicul european, a avut parte de o introducere inedită pe marele ecran clujean. Un elegant domn cu papion a luat locul reclamelor clasice pentru a le aduce spectatorilor o surprinzătoare intervenție… muzicală.

Astfel de manifestări originale se ivesc tot mai des dinspre Opera Națională Română din Cluj-Napoca, care face pași dintre cei mai îndrăzneți și neconvenționali înspre publicul larg.

Teatrul liric din Cluj, un reper de tradiție pe harta culturală europeană, demonstrează încă o dată  faptul că arta deține în continuare un loc de cinste în societatea modernă, iar readucerea în actualitate a actului cultural-artistic  este posibilă. Dovada sunt atât reprezentațiile operei clujene susținute cu casa închisă, precum și numeroasele ieșiri cuspectacole-eveniment realizate în aer liber în ultimii doi ani, care au atras în piețele publice mii de spectatori.

Florin-Estefan02

Florin Estefan, manager Opera Română Cluj

”Unul Unul dintre dezideratele Operei Naționale Române din Cluj-Napoca este acela de a veni în întâmpinarea publicului său prin momente și evenimente speciale, concepute inedit, care să atragă și să își bucure spectatorii, atât în interiorul Operei, cât și înafara acesteia.   Coborârea de pe scenă și trecerea dincolo de fotoliile sălii de spectacol ne aduc mai aproape de spectatorii noștri care și-au dorit dintotdeauna să ne cunoască mai bine, într-o încercare de regăsire reciprocă. Din acest motiv, am considerat oportună și am inițiat o comunicare mult mai deschisă, transparentă și adaptată cotidianului.  Evenimentele montate pe scene neconvenționale ne oferă posibilitatea de a atrage publicul larg, divers, care e poate încă nefamiliarizat cu genul operistic, dar care ajunge să îl savureze, dorindu-și noi ocazii lirice.  Opera este a noastră, a tuturor, un crez pe care dorim să îl reamintim publicului cu fiecare ocazie. Atât în sala de spectacol, cât și în piața publică,  sau chiar și în cinematograf”,  dezvăluie Florin Estefan, Manager general al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Arta lirică prinde, așadar, contururi proaspete și inedite la Cluj. Nu ne rămâne decât să redescoperim opera în toată splendoarea ei, de la clasic la modern, de la creațiile marilor compozitori, la operete savuroase, musical-uri celebre lansate pe Broadway, balete încântătoare, chiar și spectacole de teatru muzical.  Suntem invitați cu toții să ne alegem preferatele din programul complet al reprezentațiilor acestei stagiuni!
Ne vedem la Operă!

Proiectul a fost realizat de Opera Națională Cluj cu sprijinul Cinema Victoria, pe baza conceptului creativ al agenției Heraldist Experience. Montajul și producția video au fost realizate de AV Media Productions, iar compoziția și sunetul de Răzvan Krivach. Protagoniști au fost tenorii Operei din Cluj, Tiberius Simu și Sergiu Coltan.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.