Orașul Acasă – În Cartiere, proiectul cultural dezvoltat de Asociația Urbannect în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj, parcurge cea de-a treia etapă a anului 2015

În perioada 25-27 septembrie, între orele 11.00 și 22.00, pe pontonul de pe malul lacului Gheorgheni, administrat de Iulius Mall, vom pune la dispoziția cetățenilor din nou, Sufrageria Urbană.

După ce am invitat locuitorii cartierului Grigorescu să petreacă trei zile de relaxare pe malul Someșului, la Plaja Grigorescu, în etapa întâia a acestui proiect, după ce ne-am pregătit de începerea școlii, împreună cu locuitorii cartierului Mănăștur în etapa a doua, acum, în cadrul etapei a treia, îi invităm pe cei care locuiesc în cartierele Gheorgheni și Mărăști, dar nu numai pe ei, să vină în Sufrageria Urbană, unde le pregătim o atmosferă de tihnă și distracție pe malul lacului.

URBA

Sufrageria este găzduită de aceasta dată, de Parcul Iulius Mall, care la rândul său este bucuros să invite trecătorii la o sporovaială de weekend.

În programul acestor trei zile, se regăsesc activităti pe toate gusturile, care se adresează tuturor vârstelor. Vor fi două ateliere pentru copii, unul în care alături de Atelierele Bucuriei vor picta note muzicale pe care doi instrumentiști le vor cânta în hazul general și un altul, în care își vor construi singuri papușile, cu care vor improviza apoi o piesă de teatru, coordonați fiind de actrița Mălina Mândru.

Sâmbătă după amiază este dedicată jazz-ului în cadrul unei audiții și a unei discuții pe acest subiect găzduite de Alex Moldovan de la Jazz Factory.

Duminică dimineața vom face schimb de cărți , vom picta semne de carte și vom povesti despre rolul acestora în educația noastră alături de Grupul UnDialog.

După amiaza zilei de duminică, elevii de liceu vor veni însoțiți de profesorii lor ca să ne povestească cum reușesc să își folosească inventivitatea și energia, organizând festivaluri ca și Ghibstock, sau construindu-și singuri un club în cadrul școlii ca și cei de la liceul Ana Aslan, etc.

Între timp veți avea posibilitatea să vă pictați propria Traistă Urbană în cadrul programului Crafting Tools, al grupului Impacții.

Tot duminică după amiază, Valentin Pleș va face ca acordurile de Hang si Cora (instrumente muzicale ambientale) să se revarse peste oglinda lacului.

Vom încheia seara cu un  film prezentat, inedit, de Cinemobilului lui Alexandru Baciu.

Va invităm așadar să vă tolăniți confortabil în șezlongurile din paleți reciclați, să gustați dintr-un ceai fierbinte, să ascultați o muzică bună sau să vă delectați cu un film, să vă jucați cu culori, să citiți, sau să povestiți pe malul lacului.

Să primim lacul și parcul de pe malul său, ACASĂ!

Programul detaliat al evenimentului

Vineri, 25 septembrie

 • Ora 10.00    Montarea Sufrageriei Urbane

Sâmbătă, 26 septembrie

 • Ora 11.00 – 13.00 Atelier de pictură și colaj pe fond de muzică clasică cu Atelierele Bucuriei
 • Ora 13.00 – 15.00 Atelier de confecționat păpuși și piesă de teatru interactivă cu actrița Mălina Mândru
 • Ora 18.00 – 22.00 Audiție de jazz cu Jazz Factory
 • Ora 19.00 – 20.30 Discuție despre jazz cu Jazz Factory

Duminică, 27 septembrie

 • Ora 11.00 – 16.00 Audiție muzicală rock, blues
 • Ora 11.00 – 13.00 Cartea și educația Atelier de pictat semne de carte, discuții deschise schimb de cărți cu UnDialog
 • Ora 14.00 – 16.00 Pictați-vă propria Traistă Urbană cu Grupul Impacții
 • Ora 16.00 – 18.00 Discuții cu elevii de la Grupul Impacții și cei de la liceul Ana Aslan
 • Ora 18.00 – 19.15 Concert de Hang și Cora cu Valentin Pleș
 • Ora 19.45 – 21-15 Proiecție de film cu Cinemobilul lui Alexandru Baciu

1 COMENTARIU

 1. Iata ca aflat un mesaj foarte interesant prezentat intr-un mod greu de gasit in internetul din Romania. Acum, dupa ce am gasit acest articol, doresc sa va comunic ca in acest weekend trecem la ora de iarna, o stiati deja. Daca tot se trece ora, macar reglati-va ceasul dupa ora exacta pentru a nu pierde sa ajungeti la timp unde aveti de mers. Multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.