10 octombrie 2013

STUDIU. Clujul ateilor

By In Actualitate, Clio

Un studiu recent dat publicităţii oferă un rezultat suprinzător. Clujul, oraşul cu cele mai multe biserici şi confesiuni se afăa pe locul doi pe ţară în ceea ce priveşte numărul ateilor, după Bucureşti.

Studiul a fost publicat pe platforma incont.ro. Potrivita acestuia cei mai credincioşi români sunt vâlcenii, unde 94,66% de oameni s-au declarat ortodocşi, iar la polul opus se află Bucureştiul, care are peste 8.000 de atei declaraţi, reprezentând 0,46% din populaţia totală a municipiului. Urmează Clujul, cu 1.900 de atei, adică 0,27% din totalul locuitorilor.

Sociologul Vasile Dancu a subliniat, pentru ziardecluj.ro că studiul demonstrează spiritul cosmopolit al studiului. “Sunt factori care fac ca presiunea religiilor să fie mai mică decât în cazul altor oraşe cu aceleaşi caracteristici culturale. Cu siguranţă, ateii au o concepţie filosofică într-un oraş foarte permisiv. Suntem orşsul cu cele mai multe sedii de biserici şi, probabil, această toleranţă interconfesională se manifestă prielnic pentru cei care se declară atei”, a spus sociologul.

 

 

 

 

2 Comments
 1. Bogdan D. 21 ianuarie 2014

  Va rog sa verificati simplul calcul matematic de procentaj.
  Cu populatia Clujului la recensamantul din 2013 de 332297 de locuitori, procentul persoanelor care s-au declarat atee este de 0,57.
  Cunoastem cu totii situatia canalelor media de astazi, stim ca se umfla multe informatii ori din neatentie, ori din atentia unui anumit scop.
  Insa, pentru a corecta informatiile eronate din presa, este bine ca ne-a mai ramas deocamdata dreptul juridic.

  In acest sens, va cer sa modificati stirea, pentru a fi niste date statistice, obiective. Altfel nu isi au rost procentele intr-un articol care este ascuns intentionat, sunt nule.

  Bogdan D.

  Reply
 2. Balan Adrian 26 noiembrie 2013

  Cifrele sunt mult mai mari, insa multi prefera sa fie “ortodocsi de scara blocului” pentru a nu intra in polemici inutile cu vecinii, rudele etc. Pe masura ce stiinta ne ofera din ce in ce mai multe raspunsuri, religiile acestea primitive vor disparea…

  Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.