Studenții de la UBB se vor putea întoarce fizic la cursuri din luna octombrie, a decis joi Senatul UBB. 

Astfel, vor putea participa fizic la cursuri studenții vaccinați, cei care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum și cei care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Studenții care nu se încadrează în aceste categorii vor avea posibilitatea de a participa la activitățile didactice online sau prin alte modalități alternative.

În urma propunerii formulate de reprezentanții organizațiilor studențești, aceleași categorii de studenți vor putea beneficia și de cazare în căminele UBB. Studenții care nu se pot vaccina ca urmare a unor condiții medicale dovedite pot fi cazați în regim special, urmând să desfășoare activitățile academice în regim online (sau prin alte modalități alternative stabilite de facultatea la care studiază).

„UBB a căutat să ofere posibilitatea celor care doresc să se întoarcă la studii în regim clasic să o facă, dar în condiții de siguranță pentru ei, pentru întreaga comunitate academică și pentru oraș, dar și să respecte dreptul la educație al celor care au ales să nu se vaccineze încă și cu grijă și respect față de diverse situații personale. Așadar, încercăm să venim în întâmpinarea nevoilor tuturor studenților și a comunității noastre academice, evident, cu asigurarea tuturor condițiilor de siguranță sanitară și cu respectarea prevederilor stabilite la nivel național cu privire la acest context”,a declarat Daniel David, rectorul UBB.

Reprezentanții universității precizează că deciziile vor fi actualizate în funcție de evoluția pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.