18 februarie 2019

”Statui ale Clujului atinse de nea”, expoziție la Turnul Croitorilor

By In Vizual

Statui care acoperite cu zăpadă trezesc o fascinaţie aparte şi acea originalitate dată de fiecare cădere a fulgilor de nea. Doi artiști fotografi (Petru Dimoff și Bogyó József László) descoperă melanjul încântător al zăpezii cu marmura, piatra sau bronzul şi farmecul aparte, forma ciudată sau alura veselă a personajelor, în momentele definite de arta efemeră a ultimei zăpezi căzute la Cluj.

Artiştii au imortalizat admirabil aspecte fine sau mai evidente, de la monumente pudrate cu nea, la personaje acoperite în mare parte cu zăpadă, într-un demers original de a surprinde modificările pe care iarna le aduce spaţiului urban, axându-se de această dată pe capacitatea naturii de a “picta” statuile.

Cei doi fotografi atrag atenţia asupra modului în care putem descoperi frumuseţea oraşului, cu statuile, altfel decât suntem obișnuiți.


Expoziția este deschisă la Centrul de Cultură Urbană Turnul Croitorilor (str. Baba Novac nr. 35). Program de vizitare: 19 februarie – 3 martie 2019. Orar de vizitare: luni – duminică, orele 09:00 – 17:00. Intrarea liberă.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.