22 decembrie 2015

Star Wars aduce încasări de 528 milioane de dolari

By In A 7-a, Actualitate

Star Wars VII: The Force Awakens (“Star Wars: Trezirea forței”), cel mai recent film din franciza științifico-fantastică, a înregistraT în primul weekend de la lansare pe plan global încasări de 528 milioane de dolari, a anunțat luni șeful studiourilor Walt Disney, Bob Iger, într-un interviu acordat Bloomberg TV, transmite Reuters.

Astfel s-ar putea depăși precedentul record stabilit în vara acestui an de “Jurassic World” care în primul weekend a generat încasări de 525 milioane de dolari pe plan global.

În China, a doua piață de film din lume, “Star Wars” va fi lansat în 9 ianuarie. În 2005, când a rulat precedentul “Star Wars”, încasările din China s-au ridicat la nouă milioane de dolari.

star wARS

În primul weekend de la lansarea în SUA și Canada, “Star Wars” a generat încasări de 238 milioane de dolari. De asemenea, fanii au luat cu asalt cinematografele și în Marea Britanie, Australia, Rusia și în alte părți ale lumii.

Datele indică succesul strategiei directorului general al studiourilor Walt Disney, Bob Iger, de a achiziționa branduri de renume, inclusiv Pixar Animation și Marvel, pentru a majora câștigurile imperiului Disney.

În 2012, Disney a achiziționat “Star Wars” pentru patru miliarde de dolari. Producția “Star Wars : Trezirea Forței” a costat studiourile Walt Disney aproximativ 200 de milioane de dolari.

Până în 2019, Disney intenționează să facă patru filme “Star Wars’ și să-și extindă parcurile tematice din SUA cu personaje din film. De asemenea, înainte de Crăciun va lansa în magazine jucării, haine, accesorii și jocuri video cu tema “Star Wars”.

Analiștii estimează că “Star Wars: Trezirea Forței” ar putea deveni filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile, depășind cele două producții ale regizorului James Cameron, “Avatar” (2,8 miliarde de dolari) și “Titanic” (2,18 miliarde de dolari).

wars

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.