17 octombrie 2017

„Spiritualitate și vindecare în tradiția medicală tibetană” la Cluj

By In Actualitate, Clio

In 18-19 octombrie 2017 va avea loc evenimentul „Spiritualitate și vindecare în tradiția medicală tibetană” al cărui invitat este dr. Nida Chenagtsang.

 

Câteva date despre activitatea acestuia:

Dr. Nida s-a născut în Amdo, Tibet. Interesat de Medicina Tradiţională a poporului său, Dr. Nida a început pregătirea sa medicală la Spitalul Local de Medicină Tradiţională Tibetană. Mai târziu, a obţinut o bursă de studii la Universitatea de Medicină Tibetană Lhasa şi şi-a încheiat pregătirea medicală în 1996. Dr. Nida şi-a făcut rezidenţiatul la spitale de medicină tradiţională tibetană din Lhasa (Lhasa Mentsi Khang) şi Lhoka.

Dr. Nida a publicat un număr de articole şi câteva cărţi despre Medicina Tradiţională Tibetană. El a cercetat în amănunt tratamentele medicinei tibetane antice, specializându-se în revigorarea terapiilor externe, care i-au adus multă recunoaştere în domeniul Medicinei Tibetane, atât în est cât şi în vest. Dr. Nida este director al Academiei Internaţionale pentru Medicină Tradiţională Tibetană (IATTM) şi co-fondator al Institutului Internaţional Ngak Mang (NMI), creat pentru păstrarea şi menţinerea culturii Rebkong Ngakpa în societatea modernă tibetană.

Învăţăturile doctorului Nida sunt cunoscute pe larg în Asia, Europa, Rusia, S.U.A. şi Australia, unde a instruit studenţi în Medicina Tradiţională Tibetană, masaj Ku Nye, vindecarea cu mantre, dietă şi comportament, analiza viselor, Sa Che (geomanţie), precum şi naştere şi moarte în acord cu Medicina Tibetană.

Toate cursurile, seminariile şi prelegerile sunt organizate prin IATTM şi NMI. Fluent în engleză, Dr. Nida este un comunicator atât cu experienţă și vaste cunoştinţe cât şi cu o abilitate sofisticată de a preda vesticilor subtilităţile acestor metode tradiţionale.

Câteva detalii despre eveniment:

Programul evenimentului este următorul:

18 octombrie:

15.30 – 16.30: Yoga medicală Nejang partea I. – Monika Lata fizioterapeut, instructor SKI

16.30 – 17.00 PAUZĂ

17.00 – 17.30: Prezentare carte – Arta Tibetană a Karmei Bune, autor DR. NIDA CHENAGTSANG

17.30 – 20.30: Introducere și Inițiere în Yuthok Nyingthig – DR. NIDA CHENAGTSANG, profesor și fondator al Academiei Internaționale de Medicină Tradițională Tibetană, SKI

 

19 octombrie:

15.30 – 16.30: Yoga medicală Nejang partea II. – Monika Lata fizioterapeut, instructor SKI

16.30 – 17.00 PAUZĂ

17.00 – 20.30: Metode de vindecare în medicina tradițională, Dr. Nida Chenagtsang

Expoziție: Terapii Externe în medicina tradițională tibetană

Descriere Yoga Nejang:

Yoga Medicală Nejang – constă într-un ansamblu de 24 de exerciții din tradiția medicală tibetană, folosite de sute de ani pentru promovarea sănătății, echilibrarea energiilor interne şi pentru purificarea corpului. Aceste exerciții sunt practicate în special de medici și terapeuți, și sunt prescrise și indicate pacienților cu diverse afecțiuni, indiferent de vârstă. Conform textelor originale, aceste exerciții care sunt o îmbinare armonioasă dintre mișcarea fizică, respirație și conștientizare sunt foarte benefice în reducerea stresului și stabilizarea sănătății fizice și mentale.

Descrierea practicii spirituale Yuthok Nyingthig:

Tradiția Yuthok Nyingthig este practica spirituală a tradiției medicale tibetane (SOWA RIGPA) care ne oferă metode de echilibrare, întărire și stabilizare a minții în viața de zi cu zi, cu scopul final al desăvârșirii complete. Yuthok Yönten Gönpo, fondatorul practicii medicale Yuthok Nyingthing, și cel care a promovat renumita capodoperă medicală cunoscută sub denumirea „Cele Patru Tantre Medicale”, a fost atât un medic de excepție cât și un maestru spiritual desăvârșit. Yuthok Nyingthing ca și cale spirituală și tradiție autentică a fost practicată de-a lungul secolelor și transmisă din generație în generație fără întrerupere până în zilele noastre.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.