28 februarie 2018

Spectacolul “Strigăte și șoapte” de Andrei Șerban, revine la Teatrul Maghiar 

By In Teatru

Teatrul Maghiar de Stat Cluj reia, în stagiunea 2017/2018, spectacolul de succes Strigăte și șoapte de Ingmar Bergman, pus în scenă de Andrei Șerban.

Prin reprogramarea acestei producții, Teatrul Maghiar aduce un omagiu cunoscutului regizor de film Ingmar Bergman, de la nașterea căruia se aniversează 100 de ani. Spectacolul a avut premiera în ianuarie 2010.

Spectacolul Strigăte și șoapte a fost distins, în anul 2010, cu premiile UNITER pentru Cel mai bun spectacol și Cea mai bună regie, iar Zsolt Bogdán a câștigat premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal.

Din distribuție fac parte actorii: Zsolt Bogdán, Anikó Pethő, Emőke Kató, Imola Kézdi, Csilla Varga și Csilla Albert.

Regizorul Andrei Șerban scria despre spectacol: „Bergman repeta cu actriţele sale înaintea filmării. Încercăm să descoperim cum a început acest proiect. Să ne imaginăm cum ficţiunea filmului devine realitate, să încercăm să pătrundem în misterul creaţiei unuia dintre cei mai mari regizori lucrând intim cu patru actriţe de excepţie.

Patru femei constituie nucleul poveştii:  Agnes care este pe moarte, surorile ei, Karin şi Maria, care au venit să fie cu ea, şi servitoarea Anna. Strigătele şi şoaptele din titlu le aparţin acestor femei.”

Spectacolul s-a jucat în Coreea de Sud, Cehia și Serbia. ”Sufletul feminin este surprins în cele mai fine nuanţe, de la răutate, egoism şi orgoliu extrem, la frângere şi lacrimi adevărate, într-o oglindă teribil de realistă, care reflectă toate ridurile vizibile şi mai ales invizibile cu ochiul liber.” – scria jurnalista Simona Chițan.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete a teatrului sau online de pe site-ul www.biletmaster.ro.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!