Șase premiere, un turneu în Germania și cea de-a 15-a ediție a unui festival international de prestigiu. Sunt cele mai importante noutăți ale stagiunii 2016-2017 la Teatrul de Păpuși „Puck” care va începe sâmbătă, 10 septembrie cu spectacolul non-verbal „Mimorózart”.

Mimorózart este un spectacol non-verbal care li se adresează atât copiilor de peste 4 ani, cât și publicului adult, având la bază lucrările lui Joan Miró și muzica lui W. A. Mozart. Personajele sunt călători, clovni, drumeți care creează lumea Mimorózart, lume în care fantezia noastră poate zburda liber. Creatorii spectacolului și-au propus să reprezinte această lume aceasta prin culorile, formele și materialele folosite. Proiectul este realizat de echipa de la secţia maghiară a instituţiei. Regia este semnată de Palocsay Kisó Kata, scenografia de Lőrincz Gyula, pe muzica lui W. A. Mozart. Din distribuție fac parte László Réka și Okos Attila Ákos. Reprezentația se va juca sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 11 și duminică, 11 septembrie, de la aceeași oră.

Papusi

În stagiunea care tocmai se deschide, artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca vor prezenta spectacolele de la Cluj în cadrul unor festivaluri și manifestări de profil din țară și din străinătate.

Sâmbătă, 10 septembrie, spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită”, după Charles Perrault se va juca în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii de la Pitești. Scenariul şi regia sunt semnate de Gabriel Apostol.

În ziua următoare, spectacolul va avea o reprezentație la Festivalul „Teatru, stradă și copil” din București. De asemenea, între 6 și 12 octombrie artiștii instituției vor lua parte la un turneu în Germania, cu spectacolul „Dănilă Prepeleac”, de Ion Creangă, cu scenariul și regia semnate de Traian Savinescu.

Între 17 și 21 octombrie va avea loc cea de-a 15-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete  „Puck”. Vor lua parte 15 trupe de teatru, din România, dar și din Rusia, Danemarca, Ungaria, Republica Moldova sau Slovenia.

Stagiunea 2016 va avea șase premiere. Între acestea, spectacole după basme celebre cum ar fi ”Pinocchio”, „Micul Prinț” sau ”Degețica”.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. De asemenea, din 2006 a fost lansat programul Nocturne cu spectacole adresate adulţilor. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului. În luna octombrie va avea loc cea de-a 15-a ediție la care sunt invitate trupe de marcă de teatru de păpuși din țară, din Danemarca, Rusia, Ungaria şi Slovenia. Pe afișul ediției 2016 se vor afla 25 de spectacole, ateliere, conferințe și dezbateri pe teme specifice artei păpușeriei.

 

frumoasa-din-padurea-adormita

Programul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca în lunile septembrie și octombrie

Sâmbătă, 10 septembrie, spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită”, după Charles Perrault va avea o reprezentație în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii de la Pitești. Scenariul şi regia sunt semnate de Gabriel Apostol.

Sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 11 se joacă „Mimorózart”, spectacol non-verbal în regia lui Palocsay Kisó Kata.

Duminică, 11 septembrie, de la ora 11, se joacă „Mimorózart”, spectacol non-verbal în regia lui Palocsay Kisó Kata.

Sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 11, artiștii de la secția maghiară pun în scenă piesa „Hansel și Gretel”, regizată de Varga Ibolya.

Duminică, 18 septembrie, de la ora 11, vă așteptăm la spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită”, după Charles Perrault. Scenariul şi regia sunt semnate de Gabriel Apostol.

Sâmbătă, 24 septembrie va avea loc de la ora 11 spectacolul „Bábmesterek”/„Meșterii Păpușari”, Szombaton, în regia lui Vadas László.

Duminică, 25 septembrie, de la orele 11 și 12.39 se va juca spectacolul „Scufița roșie”, după Fraţii Grimm, în regia lui Bogdan Ulmu.

Sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 11, secția maghiară a Teatrului de Păpuși „Puck” pune în scenă spectacolul „A kiváncsi elefántkőlyők”/Elefănțelul curios, în regia lui Koblicska Kálmán.

mimorozart

Duminică, 2 octombrie, de la orele 11 și 12,30 se va juca spectacolul „Croitorașul cel Isteț”. Scenariul și regia sunt semnate de Emilia Nechita.

Echipa secției maghiare a Teatrului de Păpuși Puck va avea miercuri, 5 octombrie, o premieră, cea a spectacolului „Meseszőnyeg/Covorașul fermecat”, cu regia semnată de Varga Ibolya. Reprezentanția începe de la ora 10.

Sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 11, secția maghiară a Teatrului de Păpuși „Puck” prezenta „Mimorózart”, spectacol non-verbal în regia lui Palocsay Kisó Kata.

Duminică, 9 octombrie, de la orele 11 și 12.30 vor avea loc reprezentații alte spectacolului-non-verbal „Mimorózart”, în regia lui Palocsay Kisó Kata.

Sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 11 se va juca spectacolul Csipike. Regia este semnată de Varga Ibolya

Duminică, 16 octombrie, de la orele 11 și 12.30 va avea loc spectacolul „Aleodor Împărat”, după După Petre Ispirescu, în regia și scenariul lui Decebal Marin

Între 17 și 21 octombrie octombrie va avea loc ediția a XV-a a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”

Sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 11 este programat spectacolul „Őrdőgverő Jóbarátok”/”Fârtații și dracii”. Regia este semnată de Kovács Ildikó.

Duminică, 23 octombrie, de la orele 11 și 12.30 se va juca la Teatrul de Păpuși „Puck” spectacolul Cenușăreasa, după Frații Grimm. Regia este semnată de regretata Mona Marian.

Între 24 și 28 octombrie, spectacolul „Jancsi és Juliska”/„Hansel și Gretel”, în regia Vargăi Ibolya, va avea o microstagiune în Gheorgheni.

Sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 11, pe scena Teatrului de Păpuși „Puck” se va juca spectacolul „Jancsi és Juliska”/„Hansel și Gretel”, în regia Vargăi Ibolya.

Duminică, 30 octombrie, de la orele 11și 12.30 se va juca „Punguța cu doi bani”, după Ion Creangă, scenariul şi regia Decebal Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.