5 octombrie 2015

Spectacolul “Flower Power” reînvie spiritul hippie la Cluj!

By In Actualitate, Spectacol

Teatrul Național Cluj-Napoca și Condurache Art Project prezintă, în data de 25 octombrie 2015, de la ora 19:00, un spectacol inedit inspirat din cultura generației hippie/flower power a anilor ’60.

“Haideți să retrăim la Cluj spiritul iubirii libere din anii ’60 prin sunet, mișcare și atmosferă! Vă invităm pe toți să veniți îmbrăcați în jeans și în haine înflorate și nonconformiste la un eveniment de excepție. Fetelor, desigur, be sure to wear flowers in your hair!”, susţine compozitorul Cătălin Condurache.

Spectacolul “Flower Power” va consta dintr-un happening pe texte scrise de Jim Morrison și îi va avea ca protagoniști pe Sorin Misirianțu, Cătălin Condurache & Sandy Deac.

Sorin Misirianțu semnează  scenariul și regia spectacolului, el interpretând de asemenea rolul protagonistul, ”John”.

Cei doi  artiști clujeni Cătălin Condurache și Sandy Deac vor asigura live soundtrack-ul spectacolului, interpretând piese emblematice ale perioadei flower power, precum: “San Francisco”, “House of the Rising Sun”, “Universal Soldier”, “Father & Son”, “Blowin’ in the Wind” și multe alte hituri ale generatiei hippie.

Flower Power 2X1.22 M

Dar ce înseamnă, de fapt, spiritul hippie? Cuvântul “hippiot” îi desemna, la origine, pe adepții unei mișcări de tineri apărute la mijlocul anilor ’60 în Statele Unite ale Americii și devenite, ulterior, un veritabil fenomen global caracterizat prin respingerea normelor sociale încetățenite, prin reacții spontane și prin promovarea exprimării libere, a iubirii lipsite de bariere, a erotismului și a extinderii conștiinței.

Adesea, hippioții purtau păr lung şi haine neconvenţionale, iar uneori foloseau substanţe halucinogene. Însă nu doar aspectul exterior era important, cât și concepțiile și modul de viață. Astfel, ideologia hippie, care s-a născut ca o reacție la implicarea militară a SUA în Vietnam și la proliferarea armelor nucleare, este ancorată în concepte precum flower power, atotputernicia dragostei, eliberarea de tipare, hedonism și viața după legile proprii potrivit unor principii precum “fă ce-ți place, atâta timp cât nu faci rău altora” sau “make love, not war”.

Biletele pentru spectacolul “Flower Power” pot fi achiziționate de la Agenția teatrală (Piaţa Ştefan cel Mare nr. 14, tel. 0264-595.363, deschisă de marți până duminică între orele 11:00-14:00 şi 15:00-17:00) sau de la centrul de ticketing din Iulius Mall.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.