Spectacole pentru copiii din sate puse în scenă de Teatrul „Puck”

Teatru

Artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca prezintă pe parcursul acestei săptămâni spectacole pentru copiii din mediul rural al județelor Cluj și Bistrița-Năsăud, de la Fizeșu Gherlii la Apahida, Cămărașu sau Nicula.

La sediul instituției se joacă sâmbătă, 9 iunie, de la ora 11, spectacolul  „Szegény Dzsoni és Árnika”/„Sarmanul Djoni si Arnica”, după Ervin Lázár, iar duminică, de la 11 și 12.30 „Rățușca cea urâtă”, după Hans Christian Andersen.

Primele reprezentații ale săptămănii au fost cele ale spectacolului „Ha én lennek Mátyás Király”/„Dacă aș fi Matia Corvin”, în regia lui Urmánczi Jenő, care s-a jucat la Beclean și în satul bistrițean Vița luni, 4 iunie, de la orele 10, respectiv 13. Spectacolul se joacă și miercuri, 6 iunie, la Huedin, de la orele 10 și 12. Marți, 5 iunie, spectacolul „Croitorașul cei Isteț”, în regia Emiliei Nechita, s-a jucat la Nicula, de la ora 11 și la Fizeșu Gherlii, de la 12.45. Același spectacol are programate reprezentații și pentru miercuri, 6 iunie, la Cara, în comuna Cojocna și la Apahida, de la orele 9.30, respectiv 11. De asemenea, joi, 7 iunie, de la ora 11 și 12.45, „Croitorașul cel Isteț” va avea reprezentații la Mociu și la Cămărașu.

Spectacolul „Baladele balaurului”, în regia lui Imecs-Magdo Levente s-a jucat marți, 5 iunie, de la ora 11, la sediul Teatrului „Puck”. Aceeași sală va găzdui joi, 7 iunie, de la orele 10 și 12 spectacolul „Șoricelul fără frică”/„Az egér, aki nem ismerte a félelmet”, după Frații Grimm, în regia lui Urmánczi Jenő.

Sâmbătă, 9 iunie, de la ora 11, spectacolul  „Szegény Dzsoni és Árnika”/„Sărmanul Djoni și Arnica”, după Ervin Lázár. Este un spectacol adaptat după povestea lui Ervin Lázár, despre dragoste adevărată, responsabilitate, loialitate, perseverență, libertate și multe alte valori fundamentale. Eroul acțiunii este sărmanul Djoni, cel care, în ciuda comploturilor rău intenționate și seducțiilor răutăcioase ale Vrăjitoarei cu O Sută de Chipuri, ajunge să își cunoască până la urmă adevărata iubire, pe Árnika, frumoasa fiică a regelui Östör.

Regia este semnată de Varga Ibolya. Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Duminică, 10 iunie, de la orele 11 și 12.30, micii spectactorii sunt așteptați să urmărească acțiunea poveștii „Rățușca cea urâtă”, după Hans Christian Andersen.

Este povestea plină de sensibilitate a puiului de lebădă rătăcit în cuibul unei rațe, primit cu ostilitate în ogradă și plecat în lume ca să își găsească rostul adevărat.

„Lebăda cea tânără devine reprezentarea frumuseţii absolute, transfigurată de nobleţea suferinţei. Memoria penajului gri, memoria răţuştii urâte, e tributul plătit unui vis împlinit, care şi el pare la fel de trecător precum clipele de coşmar : Pe vremea când eram o răţuşcă urâtă nici în vis nu m-aş fi gândit la atâta fericire!”, explică Varga Ibolya, regizorul spectacolului.

Distribuția este alcătuită din Ramona Atănăsoaie, Frunzina Anghel, Andreea Bolovan, Ionuț Constantinescu, Adina Ungur, Călin Mureșan și Andra Ștefan.

Spectacolul se joacă în limba română. Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *