Iubeşti istoria Clujului? Eşti un pasionat al oraşului sau pur şi simplu îl iubeşti şi doreşti să îl cunoşti mai bine, să îi cunoşti secretele?

Dacă da, foarte bine! Pentru că  Asociaţia Vechiul Cluj, care care a iniţiat pagina de facebook intitulata chiar aşa, Vechiul Cluj  şi ciclul de conferinţe lunare de succes “Poveşti despre Cluj” anunţă o premieră!

Adică o serie de tururi istorice, tematice, ghidate de un expert recunoscut în istoria Clujului! Profesorul Vladimir Bogoslavlievici, de la Colegiul George Bariţiu, este cel care va susţine tururile! Clujeanul Bogoslavlievici este pasionat de istoria… Clujului, căruia i-a dedicat, împreună cu Laura Zmicală, cartea de mare succes, cu tiraje succesive, intitulată Clujul văzut şi nevăzut. Înainte însă să înceapă tururile, ar fi bine să citiţi cartea,  care poate fi încă cumpărată de la librăria Universităţii Babeş-Bolyai, la 20 de metri mai sus de fostul hotel Conti!

“Ideea ne-a venit în urma Serilor “Poveşti despre Cluj”, seri materializate, aşa cum se ştie şi într-o carte cu acelaşi titlu, unde am publicat conferinţe din cadrul Serilor dar şi o serie de studii ale unor autori care au participat, susţinut, aceste seri de succes, desfăşurate cu săli pline. Cartea a fost finanţată de Primărie, semn că suntem apreciaţi şi acolo, şi a fost tipărită în română şi engleză, în condiţii excelente la editura Şcoala Ardeleană.

Povesti

Dar să revin la tururile ghidate. Mi se pare o idee excelentă şi noi am început să aplicăm cele mai bune idei care ni s-au oferit cu ocazia acestor seri de dialog despre Clujul de care suntem foarte pasionaţi, îl iubim mult. Pot să spun că profesorul Bogoslavlievici a fost fascinat de propunerea noastră, a asociaţiei, de a conduce aceste tururi, mai ales că el predă ore de istorie…în stradă, aşa cum presa locală a şi remarcat”, ne-a explicat Sebastian Moga (foto), preşedintele Asociaţiei Vechiul Cluj.

Moga BUUN

Deocamdată alte amănunte nu au fost lansate oficial de către asociaţie dar în mod sigur la aceste tururi locurile vor fi limitate, pana în 25-30 de participanţi maximum, iar modalitatea de înscriere va fi anunţată în curând.

Vor fi mai multe tururi, şi nu vor lipsi din ele o trecere prin Clujul medieval baroc, renascentist, Clujul palatelor, al bisericilor, străzilor cele mai în vogă, Clujul monumentelor importante şi alte asemenea minunăţii. Se aşteaptă ca vremea să devină mai caldă iar aceste tururi vor fi anunţate de cotidianul clujulcultural.ro, care e partener media de nădejde al Asociaţiei Vechiul Cluj.

De asemenea, amănunte pe larg despre tururi vor fi postate şi pe contul de facebook Vechiul Cluj, care are 18.000 de cititori, cont renumit prin fotografiile de epocă, de calitate, postate.

Redescoperim Clujul

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.