29 noiembrie 2019

Sonata Arctica la /Form Space: metal de cea mai bună calitate

By In Cooltura

Recent a avut loc concertul trupei finlandeze de metal Sonata Arctica la renumitul club FORM SPACE, cel mai în vogă club de concerte live din Cluj.

Clubul a lansat și un festival în 2-5 iulie, FORM Days.

La concert au venit metaliști din mai multe orașe ale României.

”A fost lume multă, sunetul bun. Atmosfera făină. Trupele ok. S-a simțit bine. Un concert de calitate”, a spusn un rocker reporterului Clujul Cultural.

Sonata Arctica

Sonata Arctica este o formație power metal din KemiFinlanda. Creată inițial ca o trupă hard rock cu numele Tricky Beans, ulterior aceasta a fost redenumită în Tricky Means, ca într-un final să ajungă la denumirea Sonata Arctica, atunci când a adoptat genul power metal. În materialele sale trupa adesea include elemente symphonic metal, iar în ultimele lansări și câteva elemente de progressive metal.[1] Componența actuală e formată din vocalistul, claviaturistul și textierul Tony Kakko, chitaristul Elias Viljanen, bas-chitaristul Pasi Kauppinen, claviaturistul și keytaristul Henrik Klingenberg și bateristul Tommy Portimo. Toți membrii din istoria formației, cu excepția lui Portimo, au oferit și backing vocal.

Până în prezent (2015), trupa a lansat opt albume de studio (trei via Spinefarm Records și cinci via Nuclear Blast), cel mai recent fiind Pariah’s Child, lansat pe 28 martie 2014.

Atmosfera a fost incendiară la apariția trupei și pe durata concertului, după cele trupele de deschidere au încălzit publicul cu un hard rock și heavy metal sănătos. La multe piese publicul a cântat alături de cei de la Sonata Arctica.

Prețul unui bilet la intrarea in FORM a fost de 109 lei.

A contribuit și Sorin Roman

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.