31 ianuarie 2018

„Soldaţii. Poveste din Ferentari”, noua premieră de la Victoria

By In A 7-a

Soldaţii. Poveste din Ferentari” este premiera săptămânii la Cinema Victoria. Este un film de lungmetraj, un debut al  regizoarei Ivana Mladenovic

Evenimentul va avea loc vineri de la ora 20.00, la Cinema Victoria. Este a doua premieră a anului după filmul Pororoca, tot în cadrul Cinematecii TIFF.

La premieră va participa regizoarea dar și coscenaristul Adrian Schiop, absolvent de pedagogie al UBB și ….actor în rol principal în film!

Filmul ecranizează cartea cu același nume scrisă de Schiop la editura Polirom în 2013. Autorul are și un doctorat interesant pe tema manelelor!

Adrian Schiop (cu tricou) la o lansare de carte la Cluj în 2014

„Soldaţii. Poveste din Ferentari” spune povestea lui Adi, un antropolog în vârstă de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo îl întâlneşte pe Alberto, un rom sărac, fost puşcăriaş, care promite să îl ajute să cunoască cântăreţi. Destul de repede, cei doi încep o relaţie. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer şi se folosesc unul de altul. 

Producţia a primit o menţiune specială din partea juriului celei de 18-a ediţii a Premios Sebastiane, secţiune a Festivalului de Film de la San Sebastián ce recompensează filmele care reflectă cel mai bine valorile şi realităţile comunităţii LGBT.  Filmul a mai fost selectat la Filmfest Hamburg, Central and Eastern European Film Festival Luxemburg (CinEast), Reykjavik International Film Festival, CPH PIX şi Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam. În octombrie 2017, a fost recompensat cu Prix Découverte la cea de-a 32-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Francofon de la Namur.

Scenariul este semnat de Ivana Mladenovic şi Adrian Schiop, imaginea e de Luchian Ciobanu, montajul de Cătălin Cristuţiu, costume de Maria Pitea,  scenografie Adrian Cristea, machiaj de Maria Andreescu. 

Un interviu amplu cu Adrian Schiop despre film AICI

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.