Jazz de calitate într-o atmosferă montană superbă puteți asculta și chiar savura, la ediția a treia a  Smida Jazz Festival, ce are loc în aer liber, în satul Smida, chiar în inima Parcului Natural Apuseni, între 17 – 19 august 2018.

Începem de astăzi o serie de articole dedicate acestui festival frumos, care a crescut de la an la an. Este o inițiativă curajoasă să faci așa ceva în creierul munților dar inițiativa s-a bucurat de succes. E un festival pe care vi-l recomandăm din proprie experiență, pentru că am participat la primele două ediții.

Clujulcultural.ro este partener media al festivalului.

Primul articol este dedicat artiștilor care vor urca pe scenă în prima seară,  vineri, 17 august, aceștia fiind Muntet (RO)Immortal Onion (PL) și Portico Quartet (UK).

 

Muntet

Muntet, cvartet inițiat de saxofonistul Alex Munte, alături de Albert Tajti – pian, Michael Acker – contrabas și Victor Stoica – tobe. Pe lângă piese proprii, veți putea asculta atât incursiuni în lumea free jazz-ului lui Ornette Coleman sau John Coltrane, cât și momente de improvizație colectivă, de jazz de avangardă.

Immortal Onion (PL)

Polonezii din trio-ul (pian-bas-tobe) Immortal Onion sunt una dintre revelațiile noului val de muzică de avangardă.

 

Stilul unic al celor trei e rezultatul unei varietăți mari de influențe, de la minimalism și fusion până la progressive metal. Într-un articol de pe NextBop apare comparația cu deja faimoșii GoGo Penguin, pe care i-am ascultat împreună la ediția din 2017. 

Portico Quartet (UK)

Portico Quartet, comparați de The Guardian cu Radiohead, The Cinematic Orchestra și Efterklang, aduc compozițiile cinematice în decorul de la Smida.

Încă de la apariția în 2005 au fost un grup eclectic, greu de definit și numai după nominalizarea la Mercury Prize în 2008 au început să fie identificați și ca parte a scenei de jazz. De la folk, la trip-hop, electronic și minimal, vă invităm să experimentați fuziunea de stiluri creată de: Duncan Bellamy (tobe), Milo Fitzpatrick (bas), Keir Vine (clape, hang) și Jack Wyllie (saxofon).

Bilete puteți cumpărat de AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.