Jazz de calitate într-o atmosferă montană superbă puteți asculta și chiar savura, la ediția a treia a  Smida Jazz Festival, ce are loc în aer liber, în satul Smida, chiar în inima Parcului Natural Apuseni, între 17 – 19 august 2018.

Este o inițiativă curajoasă să faci așa ceva în creierul munților iar inițiativa s-a bucurat de succes. E un festival pe care vi-l recomandăm din proprie experiență, pentru că am participat la primele două ediții.

Clujulcultural.ro este partener media al festivalului.

Cine urcă pe scenă în prima seară AICI

Cine urcă pe scenă în a doua seară AICI

În a treia seară, 19 august, urcă pe scenă alți trei artiști valoroși:

Paperjam (Ro)_, proiect fondat de către Mihai Moldoveanu (JazzyBIT), propune și înseamnă explorare muzicală, conferind variației de muzicieni invitați libertate completă de exprimare.

Trupa care va fi prezentă pe scena Smida Jazz îi mai are în componență pe Lucian Naste (Helen), Alexei Țurcan (TRAVKA) și Radu Pieloiu (Sebastian Spanache Trio). Își descriu muzica drept una de simțit, nu de ascultat.

 

Sons Of Kemet (UK), unul dintre cele mai apreciate grupuri britanice ale momentului, al cărui lider este saxofonistul Shabaka Hutchings, un star al noii generații de muzicieni din jazz, vine la Smida.

Muzica lor este rezultatul noutății aduse de componența instrumentală atipică – două tobe, saxofon și tubă – și al diversității date de influențele caraibiene, etiopiene, afro-beat și europene, inspirate din trecuturile muzicale ale membrilor grupului, la fel de variate ca originile lor. New York Times spune, într-un amplu interviu despre Sons of Kemet: “e muzică acustică, dar una intensă, care îmbie la dans.”

Spirit Cave, super grupul care a luat naștere la inițiativa lui Marilyn Mazur’s Music, una dintre cele mai avangardiste percuționiste din jazz, renumită pentru colaborările cu artiști precum Miles Davis sau Jan Garbarek, întregește line-up-ul acestei ediții.


Avându-i alături pe alți 3 muzicieni de top, Nils Petter Molvaer (trompetă, considerat drept “pionier al future jazzului”), Eivind Aarset (unul dintre cei mai avangardiști și inovatori chitariști de jazz) și Jan Bang (live sampling, un adevărat “electronics guru”), Spirit Cave creează o muzică ce ține de simțuri, senzuală și surprinzătoare. Libertatea cu care improvizează împreună, trecând de la ritmuri meditative, lirice, la explozii de energie și ritm, transformă fiecare performance al acestora într-un show care emană vitalitate, muzicalitate și grație. 

Bilete puteți găsi AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.