Jazz de calitate într-o atmosferă montană superbă puteți asculta și chiar savura, la ediția a treia a  Smida Jazz Festival, ce are loc în aer liber, în satul Smida, chiar în inima Parcului Natural Apuseni, între 17 – 19 august 2018.

Este o inițiativă curajoasă să faci așa ceva în creierul munților iar inițiativa s-a bucurat de succes. E un festival pe care vi-l recomandăm din proprie experiență, pentru că am participat la primele două ediții.

Clujulcultural.ro este partener media al festivalului.

Primul articol a fost dedicat artiștilor care vor urca pe scenă în prima seară,  vineri, 17 august, aceștia fiind Muntet (RO)Immortal Onion (PL) și Portico Quartet (UK).

În seara a doua, 18 august, urcă pe scenă alți trei artiști valoroși:

Krisper (Ro)

este primul grup românesc din line-up-ul Smida, căci știți bine că încă de la început a existat acest tipar: pe scenă urcă 6 trupe internaționale și 3 românești. KRiSPER este un proiect inițiat de Adi Stoenescu (pian electric) și doi membri Arcuș Trio – Alex Arcuș (saxofon) și Marcel Moldovan (tobe), acestora alăturându-se ulterior Michael Acker (bas) și Harvis Cuni Padron (trompetă).

 

Ei se remarcă printr-un sunet progresiv, rezultat al unei combinații de jazz, rock, pop, dar și o înclinare spre improvizație și experiment.

Barabas Lorincz (Hu)

după cum îi spune și numele, este un cvartet ce îl are în centru pe trompetistul  Barabás Lőrinc, un catalizator al muzicii de improvizație din Budapesta. Acesta s-a făcut remarcat pe scenele internaționale ale unor evenimente precum Montreaux Jazz Festival sau iTunes Festival (Londra), iar în 2015 a pus bazele Barabás Lőrinc Quartet.

Muzica pe care aceștia o creează se bazează pe ritmuri groovy, linii de bas, clape și trompete cu influențe de jazz, dar și rock, ale anilor 70. Dacă ascultați câteva din melodiile lor, veți fi fascinați, intrigați și minunați de felul în care ei fac trecerea de la un ritm la altul, de la o stare la alta, reușind să ne plimbe printr-un carusel extraordinar de senzații.

Kimmo Pojhonen (Fin)

 Artistul este cel care a revoluționat acordeonul, l-a modificat radical, el fiind un aventurier în lumea muzicii la acest instrument. Cântă de la vârsta de 10 ani la acordeon, compune și interpretează în moduri noi, revoluționare. Schimbă constant paradigmele concertelor, iar în timpul show-urilor sale apar elemente de dans, intervenții vocale și efecte vizuale.

 

Publicația ”All about jazz” a scris despre el că este ”un artist care nu face niciun compromis când se aventurează în genurile muzicale ce îi trezesc interesul”. De-a lungul timpului a interpretat alături de grupuri din lumea întreagă și a compus muzică pentru filme, dans și teatru.

Bilete puteți cumpăra AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.