8 mai 2017

Sing with the stars  – concert extraordinar de pop și jazz simfonic marca Bigg Dimm A’Band

By In Actualitate, Spectacol

Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” vă invită marți, 16 mai, ora 19:00, în sala Casei de Cultură a Studenților, la concertul de muzică pop – jazz simfonic susținut de Bigg Dimm A’Band, una dintre cele mai îndrăgite și populare formații clujene.

Desfășurat în cadrul programului Luna studentului clujean, organizat de Asociația Studenților Academiei de Muzică ,,Gheorghe Dima”, evenimentul oferă aranjamente dintr-un repertoriu vast, un adevărat spectacol cu muzică îmbinată armonios cu coregrafie. Piesele au fost orchestrate de dirijorul și compozitorul Răzvan Metea, întemeietorul band-ului, iar la pregătirea muzicală a studenților implicați în realizarea evenimentului au contribuit și profesorii Ioana Badiu (vocaliști), Tiberiu Herdlicska (pianiști) și Beke István (chitariști). 

Complexă, unică, liberă şi spontană – sunt cuvinte care înfăţişează perfect trupa Bigg Dimm A’Band. Formația a fost întemeiată de lect. univ. dr. Răzvan Metea în anul 2010, iar concepţia de la care s-a pornit a fost aceea de a apropia publicul clujean (şi nu numai) de muzica de calitate, oferind interpretări live inedite, fără limite în ceea ce priveşte numeroasele genuri muzicale.

În acelaşi timp, trupa reprezintă şi un bun atelier de formare și afirmare a muzicienilor talentaţi, pasionaţi, dornici şi interesaţi de un alt mod de abordare muzicală, pe lângă stilul clasic pe care Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca îl promovează prin tradiţie.  Orchestra coagulează studenţi, masteranzi şi doctoranzi ai instituţiei, aşadar tineri muzicieni profesionişti care s-au unit pentru a oferi spectacole de calitate, accesibile tuturor iubitorilor de muzică bună. 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!