2 mai 2018

Silviu Purcărete: Mă abţin să vorbesc în public

Acesta consideră că " pentru că ceea ce fac contează prin ce vedeţi pe scenă"

By In Teatru

Contrar imaginii create de regizor care nu prea vorbeşte oficial, Purcărete mărturiseşte că el de fapt, vorbeşte foarte mult, dar nu în public.

“Am o mare dificultate, o lipsă de plăcere în a teoretiza ceea ce fac. De aici vine şi renumele de rău vorbitor. Astăzi am vorbit îngrozitor de mult. Pentru că vorbesc foarte mult de fapt. În general, mă abţin să vorbesc public şi să vorbesc în mod oficial şi să vorbesc despre profesia mea. Pentru că, ceea ce fac eu, cred că contează, dacă contează, prin produsul pe care dumneavoastră îl vedeţi pe scenă şi nicidecum prin ceea ce aş putea să vă spun pe lângă”, a declarat Purcărete, vineri seara, într-un dialog public, cu actorul Constantin Chiriac, preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Absolvent al unui liceu de arte plastice în Bucureşti, regizorul Silviu Purcărete a spus că regretă că nu a ajuns plastician.

“Am fost tot timpul interesat de artele plastice, dar nivelul meu era mediocru. Mi-ar fi plăcut să fi fost plastician. (…) Mi-ar fi plăcut mai mult decât ce fac acum, dar nu a fost să fie”, a precizat el.

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES, spectacolele produse la Sibiu de Silviu Purcărete au fost premiate şi apreciate de public, printre ele numărându-se “Faust”, “Metamorfoze”, “Călătoriile lui Gulliver”, “D’ale carnavalului”, “Lulu” şi “Oedip”.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.