Muzicianul Adrian Ordean a devenit cetăţean de onoare al Sibiului, consilierii judeţeni adoptând, joi, în unanimitate o hotărâre în acest sens.

“Adrian Toma Ordean este unul dintre compozitorii de marcă ai muzicii uşoare româneşti şi unul dintre cei mai prolifici compozitori români, fiind şi membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Încurajează tinerii şi descoperă noi talente la Sibiu în fiecare an în cadrul Festivalului Hermannstadt Fest’, al cărui preşedinte de onoare este. Sprijină tinerii din Sibiu pentru a face o carieră muzicală în Bucureşti, punând la dispoziţie compoziţii şi oferind benevol tot sprijinul necesar. (…) Muzicianul Adrian Toma Ordean este unul dintre cei mai cunoscuţi şi respectaţi compozitori, producători muzicali şi interpreţi instrumentişti români contemporani, cunoscut românilor mai ales pentru fondarea formaţiei Compact”, se arată în referatul care însoţeşte proiectul de acordare a titlului de cetăţean de onoare al judeţului Sibiu.


Conform sursei citate, Adrian Toma Ordean este născut în Sibiu, la data de 10 martie 1955. A studiat vioara de la vârsta de 6 ani, iar la 7 ani a început să studieze şi pianul la liceul de muzică din Sibiu, după care debutează în combo-ul de acompaniament al renumitului grup Vocal Jazz Quartet, cvartet afirmat pe scenele marilor festivaluri de profil din ţară şi străinătate. Adrian Toma Ordean a făcut parte din trupele Stereo, GRUP 74, Riff, Roşu şi Negru, Compact, Shimbul 3 şi Sens Unic şi a înfiinţat trupele Asia, Amadeus, Bliss, Ordean, Pact by Leo Iorga&Adi Ordean şi Schimbul 3, pentru care a compus şi muzica. A compus peste 3.000 de piese pentru numeroase trupe şi artişti, dar compune şi piese pentru copii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.