Mircea Buteanu, patronu Diesel Events, companie de evenimente cu mari concerte la activ, cum ar fi Sting la Cluj, concertul care deține recordoul de spectatori la Polivalentă, a scris pe facebook opiniile sale despre repornirea industriei de evenimente.
 
Le redăm integral:
 
Am avut ocazia, în ultimile săptămâni, să urmăresc, mai mult decât mi-aș fi dorit, presa de tot felul. Am văzut zbaterile, fără mare ecou, și fără susținere populară, ca să zic așa, ale organizatorilor de evenimente. Și iată ce cred eu, probabil și alții sunt de aceeași părere:
1. A cere sprijin financiar de la Guvern nu este lucrativ. Va veni, dacă va veni, greu, insuficient, târziu, iar lumea va critica demersul, mai ales dacă vine din partea organizatorilor mari;
2. A aștepta ca Guvernul să elaboreze măsuri clare pentru reglementarea unui cadru în care să se poată desfășura evenimente, de orice mărime, în viitorul apropiat – slabe speranțe. Au multe alte priorități cu care se descurcă foarte greu;
3. Am văzut experimentul de la Barcelona. Sper că analiza finală va fi pozitivă;
4. Având ca exemplu acest experiment, eu cred că, dacă se găsește și portița legală (date personale etc), se poate demonstra, fără tăgadă, riscul scăzut de propagare a bolii în cazul unor evenimente organizate în anumite condiții specifice, chiar dacă unele dintre aceste condiții ar putea părea excesive:
– evenimentul să fie suficient de mare – câteva mii de persoane – pentru ca rezultatele să fie elocvente
– participanții și staff-ul – toți vaccinați
– la intrare testare rapidă
– masca si respectarea normelor de distanțare – obligatorii
– delimitarea clară și reglementată a zonelor de drink &food – fără mască
– “cireașa de pe tort” – acordul fiecărui participant ca datele personale să fie cuprinse într-o listă care să poate fi comparată cu lista persoanelor (baza de date de la DSP sau de din orice alt loc) care s-au îmbolnăvit în următoarele 7-10 zile de după eveniment – sunt convins că 99% dintre participanți vor fi doritori să-și dea acest acord sau participanții să revină pentru o retestare în condiții girate de “observatori” DSP sau cine-o mai fi;

5. În contextul actual (existența vaccinului și a testelor rapide), eu cred că totul depinde de organizatorii majori, cei care au demonstrat și în vremurile de “pace” că au capacitatea necesară, atât financiară, cât și, mai ales, organizatorică:

TIFF, Electric Castle, Jazz in the Park, UNTOLD, Sunwaves, Neversea
6. Nu e ușor, dar eu cred că este singura șansă ca, începând chiar din această vară, întregul sector de evenimente artistice și culturale să reînvie, atât outdoor, cât și indoor. Acest lucru îl pot realiza DOAR cei cu adevărat interesați.
Sunt convins că cei care au reușit să dezvolte înainte de pandemie o piață excepțională de evenimente în România , au resursele necesare să impună, printr-un experiment corect, transparent și elocvent, factorilor de decizie să accepte reluarea acestor activități în condiții de siguranță.
Succes!”
 
Foto: Jean Michel Jarre în concert la Cluj, organizat de Diesel Events

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.