Cine nu a fost la conferinţa “Românii şi nostalgia comunismului”, de ieri după-masă, la CASA TIFF, ţinută de sociologul Vasile Sebastian Dancu, presedintele Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), a pierdut o prezentare de o profunzime rară. Au fost arătate cifre clare, care fac radiografia stării memoriei sociale a României.

În mod cert, nostalgia după comunism există. În acest moment, dacă ar candida la preşedinţie, fostul dictator comunist Nicolae Ceauşescu ar lua 20 la sută din voturi! Românii cred că se trăia mai bine atunci şi multe asemenea date. Soluţii la nostalgia după comunism: poate revenirea monarhiei, poate infiintarea de partide locale, cu 3, 5, 10 membri, pe model occidental şi, mai ales, scăderea pragului electoral la 1-3 la sută, au fost concluziile desprinse după discuţiile cu publicul care a venit la ediţia a doua a Serilor Clujul Cultural.

Bunnnn
Editorul-coordonator al siteului clujulcultural, Tiberiu Fărcaş (stânga) şi profesorul universitar, sociologul Vasile Dâncu (dreapta), în timpul dezbaterii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siteul nostru mulţumeşte tuturor celor care au venit la dezbatere, gazdelor de la Casa TIFF şi în mod special domnului Vasile Sebastian Dâncu, că şi-a rupt din timp aproape trei ore pentru o discuţie fascinantă.


Serile Clujul Cultural organizate de clujulcultural.ro vor continua.

1 COMENTARIU

  1. Cit romantism, cita poezie si sensibilitate la dl D…
    E neimportant ca asta nu cadreaza cu tema intilnirii, pe mine m-ar interesa sa stiu cum cadreaza cu tovarasii de lupta si idei ai lui VD? Cu minciunile, plagiatul, cu sondajele masluite, cu mizeria morala, cu josnicia din media aservita etc. Asa ca, dleD, ca fiinta sociala nu traiti nici frumos , nici intimplator (pe cale cea rosie).
    Sper sa traiti frumos si (ne)intimplator (prin Bucuresti) in privat…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.