25 noiembrie 2014

Serialele şi actorii britanici, marii învingători la gala Emmy Awards 2014

By In A 7-a, Actualitate

Serialele şi actorii britanici au câştigat trei trofee din şase nominalizări la gala International Emmy Awards 2014 şi au fost marii învingători ai acestui eveniment care recompensează excelenţa din producţiile TV realizate în afara Statelor Unite ale Americii, informează AFP citat de Mediafax.

Canada, Belgia, Suedia, Olanda, Germania şi Brazilia au câştigat fiecare un trofeu la acest eveniment, care a fost organizat luni seară, la New York.

Britanicii au obţinut un premiu International Emmy la categoria “cel mai bun serial-dramă”, cu “Utopia”, produsă de Dennis Kelly şi Marc Munden, dar şi premiul International Emmy pentru cel mai bun actor, atribuit lui Stephen Dillane, pentru rolul Karl Roebuck din serialul “Tunnel”.

Britanicii, nominalizaţi la şase categorii, s-au impus şi la categoria “divertisment fără scenariu”, cu programul “Educating Yorkshire”, produs de David Brindley şi David Clews.

La categoria “cea mai bună actriţă”, britanica Olivia Colman, care o interpretează pe inspectoarea de poliţie Ellie Miller din serialul “Broadchurch”, a fost învinsă de olandeza Bianca Krijgsman, care a fost premiată pentru rolul ei din serialul “Nieuwe Wereld”.

Belgia s-a impus la categoria “cel mai bun serial-comedie”, cu “Wat Als 2”, de Tim Van Aelst şi Sofie Peeters, iar Germania a triumfat la categoria “cea mai bună miniserie TV”, cu producţia “Unsere Mütter, Unsere Väter”, de Heike Hempel şi Benjamin Benedict.

Canada, nominalizată la trei categorii, a câştigat un Emmy pentru cel mai bun program artistic, pentru “The Exhibition”, de Damon Vignale şi Miho Yamamoto. Suedia a fost premiată la categoria “cel mai bun documentar”, cu “Frihet bakom galler”, de Maryam Ebrahimi.

19 tari nominalizate

Cea de-a 42-a gală International Emmy Awards, organizată într-un mare hotel newyorkez, a fost prezentată de actorul britanic Matt Lucas. Evenimentul recompensează în fiecare an excelenţa din producţiile de televiziune realizate în afara Statelor Unite. Însă, pentru prima oară, în acest an au fost premiate şi producţiile din Statele Unite realizate în limba spaniolă.

În această nouă categorie, “cel mai bun program difuzat în primetime realizat în altă limbă decât engleza”, trofeul International Emmy a fost atribuit producţiei în limba spaniolă “El Senor de los cielos”, realizată de Telemundo Studios/ Caracol TV.

Creatorul serialului “Mad Men” a primit un trofeu International Emmy onorific, la fel ca actorii Christina Hendricks şi John Slattery. CEO-ul grupului Globo, Roberto Irineu Marinho, a fost şi el recompensat cu un trofeu onorific.

În total, 19 ţări au fost nominalizate în acest an, cu 40 de selecţii în 10 categorii.

Ţările nominalizate au fost Africa de Sud, Germania, Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile,China, Coreea de Sud, Franţa, Japonia, Germania, Filipine, Portugalia, Marea Britanie, Suedia, Turcia şi, pentru prima dată, Statele Unite, pentru producţii în limba spaniolă.

Brazilia, care primise cinci nominalizări, a câştigat un International Emmy la categoria “cea mai bună telenovelă”, pentru producţia “Precious Pearl”, de Thelma Guedes şi Amora Mautner.

International Academy of Television Art and Sciences, organizaţia care decernează aceste premii, este alcătuită din reprezentanţi ai marilor companii mass-media şi personalităţi din industria de divertisment din peste 50 de ţări.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.